Tvis-købmand er blevet fyret

Købmanden i Tvis genåbnede i februar. Nu mangler butikken på ny en bestyrer. Arkivfoto: Morten Stricker

Tvis-købmand er blevet fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni måneder efter ansættelsen blev Tvis' "nye" købmand afskediget.

Tvis: I december 2016 lukkede købmandsbutikken i Tvis. Men efter halvanden måned åbnede butikken igen med fornyet styrke. Denne gang med 31-årige Martin Abildgaard Jensen ved roret som bestyrer. Men i onsdags - godt ni måneder efter - er han blevet afskediget. I stedet har Eva Marie Bjerg overtaget det daglige ansvar.

Det var Anton Kjeldsen, der satte penge i varelageret og først på året hyrede den nye bestyrer, som lavede aftaler med Kong Christians Bageri i Struer og med Bjarnes Fisk om et ugentligt besøg.

De initiativer fastholder butikken, men Martin Abildgaard Jensen er ikke længere at finde i butikken. 

Anton Kjeldsen understreger, at han på ingen måde ønsker at rejse kritik af den tidligere bestyrer, men: 

- Det har måske ikke helt gået, som det skulle med butikken og Martin har ikke helt performet, som forventet, siger Anton Kjeldsen, der vil bruge den næste tid på at overveje, hvem, der skal erstatte ham. 

- Og så vil jeg godt lige understrege, at Martin har rigtig mange gode sider og mange gode ideer. Men han var måske ikke så stærk på grundbutikken. Det er ikke vigtigt for os at være Danmarks billigste hele tiden, for i sidste ende er det dagligvarerne, vi skal leve af, siger Anton Kjeldsen. 

Han understreger samtidigt, at der ikke har manglet opbakning blandt Tvis' beboere: 

- Kunderne er her, og opbakningen er god. Så det skal kunne lade sig gøre at drive en købmandsbutik i Tvis. Byen er stor nok, mener Anton Kjeldsen.

Ny butik

Borgerforeningen i Tvis har siden oktober været igang med en større indsamling for at skrabe penge sammen til en spritny lokaler, som dagligvarebutikken formodentlig kan rykke ind i i 2018 eller 2019. Afskedigelsen påvirker ikke de planer. 

- Det er jo borgerforeningen, der arbejder på det, men det er ikke noget, der bliver påvirket af det her, siger han.

 

Ærgerlig

Martin Abildgaard Jensen selv er ærgerlig over opsigelsen. Han kan ikke genkende billedet af, at han skulle have underperformet: 

- Det er ikke helt rigtigt. For jeg har leveret nogle gode omsætningstal, og vi har haft en god, fornuftigt avanche på vores varer, siger han.

Og hvad angår grundbutikken: 

- Vi har solgt langt flere dagligvarer end hidtil. Og vi har haft 10.002 flere kunder igennem på de her otte måneder, end samme periode sidste år, og omsætningen per kunde er steget, siger han og henviser til, at han i ansættelsesperioden har arbejdet med flere større tilbud under overskriften "Danmarks billigste" for at lokke kunderne til. 

- Men der har stadig været avanche på det, indskyder han.

- Det er måske i højere grad setup'et i butikken, der har været udfordringen, siger han, men ønsker ikke at kommentere det yderligere. 

Han går dog derfra med oprejst pande: 

- Jeg ønsker fortsat det bedste for butikken og kunderne, og håber at de stadig vil støtte op og handle lokalt.

Tvis-købmand er blevet fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce