Truer med at tage friskoles tilskud

Dansk Folkepartis integrationsordfører truer med at fratage Holstebro Friskole dens offentlige støtte efter besøg i Trekanten.

Holstebro: I sidste uge tog 50 skolebørn fra Holstebro Friskole bussen til Trekanten for at tage del i en kulturudveksling.

Den kulturudveksling kalder integrationsordfører Martin Henriksen (DF) nu for grotesk.

- Jeg synes, det på alle måder er langt ude, at man tager nogle unge, uskyldige børn med over til et område, hvor man så instruerer dem i, hvordan man kan bære det muslimske tørklæde. Det er bare langt over grænsen for, hvad man kan tillade sig, og jeg synes, det er at vende tingene på hovedet, siger Martin Henriksen, der har rettet henvendelse til integrations- og undervisningsministeren om sagen og opfordrer sidstnævnte til at overveje, om skolens offentlige støtte skal tages fra den.

Martin Henriksens reaktion og trussel får dog ikke skoleleder Nina Stilling til at overveje at stoppe fremtidige kulturudvekslinger mellem friskolebørn og Trekanten.

- Vi kan forsvare det, vi har gjort, og vi mener, at vi har gjort noget godt for vores børn og integrationen. Vi er ikke ude på at indoktrinere, tværtimod er vi en grundtvig-koldsk friskole, der har et godt dansk dannelsesfundament, siger Nina Stilling.

Formanden for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen, kalder Martin Henriksen reaktion for over stregen:

- Martin Henriksen bør ikke bruge friskolen til at fremture med sin egen politiske holdning på den måde. Det burde han holde sig for god til. Jeg synes faktisk, at det er uanstændigt, og jeg ser det som ren politisk profilering, siger han.

Truer med at tage friskoles tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce