Trods navneforbud: Hængt ud med navn og billede

En 34-årig mands identitet er blevet offentliggjort på nettet i forbindelse med voldtægtssagen (Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix)

Trods navneforbud: Hængt ud med navn og billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 34-årig mand er blevet hængt ud på Facebook som voldtægtsmand i forbindelse med voldtægten af en 9-årig pige fra Vinderup.

Holstebro: I et facebook-opslag, som er blevet delt mere end 4000 gange, er en 34-årig mand blevet hængt ud som voldtægtsmand.

Fra en facebook-profil, hvor det ikke fremgår hvem ejermanden er, er den 34-årige mand sat i forbindelse med voldtægten af en ni-årig pige fra Vinderup, ligesom at der også er blevet vedhæftet et billede af manden.

I facebook-opslaget bliver der henvist til, at manden tidligere er blevet dømt i en voldtægtssag af en 12-årig pige, og at den sag ikke længere er omgivet af navneforbud. Der er til gengæld navneforbud i den nuværende sag. Herefter nævner facebook-profilen navnet på manden, og det bliver indikeret, at han er involveret i Vinderup-sagen også.

I facebook-opslaget bliver der fremsendt tydelige trusler mod manden, og der skrives blandt andet at han skulle tvangskastreres samt en masse andre opfordringer til mishandling.

Facebook-opslaget er blevet kommenteret af over 2600 mennesker, og fået over 7500 "synes godt om-tilkendegivelser"

I kommentarerne er der blandt andet flere dødstrusler mod manden, ligesom at hans adresse også bliver delt. Der blev derudover også delt et billede af mandens nyfødte datter, hvor flere af kommentarene opfordrede til vold mod barnet.

Undersøgelse er i gang

Midt- og Vestjyllands politi er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen, og det vides endnu ikke, om der bliver rejst en sigtelse mod personen bag opslaget.

- Vi er fortsat i gang med at finde ud af, om der er et strafbart forhold i sagen, siger Mette Helm, som arbejder i kommunikationsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Opdateret 10:58:

Det fremgik tidligere af artiklen, at facebook-opslaget var blevet slettet. Det er ikke tilfældet. Vi beklager fejlen.

Trods navneforbud: Hængt ud med navn og billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce