Tre ulvemøder på syv dage: Forening viger pladsen

Tre arrangementer om ulve har klumpet sig sammen på otte dage i Holstebro og omegn. Arkivfoto

Tre ulvemøder på syv dage: Forening viger pladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 9. april, 10. april og nu også den 16. april er der ulve på skemaet i to foreninger og på biblioteket. Én forening har måtte vige pladsen for en anden.

Ørnhøj/Vind: Få ting kan som ulve få nordvestjydernes debatlyst vækket til live. Igennem det seneste år har der udover et hav af læserbreve været flere møder og foredrag i både Vemb, Idom-Råsted og Holstebro.

Men foreninger skal være varsomme med at fastsætte en dato til et ulvearrangement - hvis ikke man vil dele datoen med andre. Det har Foreningen Ulvefrit Danmark måtte sande. De havde oprindeligt datosat deres stiftende generalforsamling til 9. april. Men på samme dato har LandsbyCenter Vind planlagt en ulvedebat i forbindelse med, at miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), holder foredrag om sit liv som minister.

Derfor har ulve-modstanderne nu flyttet deres møde en uge.

- Vi fandt ud af, at der var et andet foredrag om ulve den dag, og det går jo ikke, hvis folk myldrer derhen, og ikke kommer til vores generalforsamling, siger Lis Rytter, der er en af initiativtagerne til foreningen Ulvefrit Danmark, der mener, at ulven ikke har en plads i den danske natur.

Lis Rytter bor i Aarhus.

Den stiftende generalforsamling, der skulle foregå syv kilometer fra Vind - i minihallen i Ørnhøj - er nu blevet flyttet til den 16. april.

Den sammenfaldende dato er ifølge begge parter et rent tilfælde.

- Da jeg opdagede den her generalforsamling i Ørnhøj, ringede jeg til en af dem, jeg kender i foreningen og sagde, at jeg var ked af det sammenfald - især fordi vi ikke bare kunne flytte vores, da det havde været planlagt i et halvt år, at ministeren kom forbi, siger Frits Stjernholm, der er formand for LandsbyCenter Vind.

Han bad derfor, om ikke generalforsamlingen kunne rykkes.

Tre møder på otte dage

Det er ulveforsker Hans Peter Hansen fra Aarhus Universitet, der står som foredragsholder på mødet i Vind. Arrangementet omhandler den dialog, der i disse år er om ulve, og hvordan man får folk til at deltage i en demokratisk samtale om ulven.

Allerede dagen efter skal han på ny tale om ulven til et arrangement på Holstebro Bibliotek. Og han har et bud på, hvorfor interessen pludselig samles om nogle få datoer.

- Jamen den her stigende interesse handler måske også om, at ulveungerne nu er blevet store og derfor strejfer mere rundt - så vi ser dem mere for tiden, siger han.

Tre ulvemøder på syv dage: Forening viger pladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce