Trafikken halveret på "mareridts-vej" efter motorvejsåbning

Sådan så det ud ved Skautrupvej/Herningvej før motorvejen åbnede. Her skulle bilisterne være vakse, hvis de skulle finde et hul ad svinge ud af i den massive trafikåre. I dag er det blevet en anelse nemmere. Billedet her er taget 7. december 2017. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Trafikken halveret på "mareridts-vej" efter motorvejsåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er mange, der glæder sig over, at trafikken nu er blevet mindre på Herningvej efter motorvejens åbning.

Holstebro: Det har ikke været nemt at finde et hul i trafikken, når man skulle køre fra Kidbækvej og ud på Herningvej før motorvejen kom. Det kan Carsten Jensen skrive under på. Han driver et autoværksted på Kidbækvej 2 og har tidligere - flere gange - måttet holde i kø i fem-ti minutter, før trafikken på Herningvej lettede, og han kunne svinge bilen ud på vejen - især i spidsbelastnings-tidspunkterne om morgenen og formiddagen.

- Der har været rigtig, rigtig meget trafik på vejen, og det har været et mareridt det seneste år at komme ud, siger indehaver af Autopartner-værkstedet, Carsten Jensen.

Men nu er trafikken lettet gevaldigt. Tal fra Vejdirektoratet viser, at trafikken på Herningvej er lettet til det halve, siden motorvejen kom til. Før åbningen kørte der i gennemsnit 15.109 biler i døgnet på vejen. Det tal er nu faldet til 7.305 i gennemsnit - i de syv dage, som Vejdirektoratet indtil videre har indsamlet tal for. Vejdirektoratets måleenhed har målt trafikken fra en lokation øst for Skautrupvej.

Og det glæder flere af de erhvervsdrivende og ansatte, der har arbejdsplads ved en virksomhed ud til Herningvej. Blandt andet hos Østermark på Nybo Bakke, der ligeledes oplever, at trafikken har lettet på Ringvejen.

- Det kunne tage en halv time at komme hjem for mig førhen - nu tager det tyve minutter, siger John Henriksen, medejer af Østermark og med bolig i Asp.

- Og så har det da hjulpet, når firmaets vogne skal ned sydpå - for der er kommet væsentlig mindre trafik på Herningvej, siger han.

Hvor der førhen var stor trængsel omkring klokken halv 8 i to timer, så er det nu nærmere en time og et kvarter. Men vi bliver stadig nødt til at køre tidligere afsted
Fin Vandborg, direktør på Krangården

Mindre udkørsel-frygt

Poul Josefsen er deltidskørelærer og bor midt på Herningvej. Han kan i dén grad mærke forskel.

- Der plejede jo altid at være kø helt ned til rundkørslen omkring klokken halv otte om morgenen, og lang kø den anden vej omkring klokken halv fire om eftermiddagen. De køer er helt væk nu, siger Poul Josefsen, der har fået meget lettere ved at bakke ud på Herningvej, siden motorvejen åbnede.

Samtidigt bemærker han færre rystelser i huset, fordi lastbilerne nærmest er forsvundet fra strækningen.

Også hos tankstationen Q8 på Herningvej har man bemærket, at trafikken er blevet væsentlig mindre. Det betyder dog ikke, at det går ringere for tankstationen - tværtimod, ifølge driftschef Jens Christian Pilgaard.

- Det har faktisk gjort, at det er nemmere for bilisterne at komme ind og ud hos os. Hvis der er lang kø herude, er det ikke sikkert, at man har lyst til at køre ind til os, af frygt for ikke at kunne komme ud igen, siger han.

Stadig et problem

Det er dog ikke alle, der helt har oplevet de positive effekter endnu. På Krangården på Skautrupvej oplever man fortsat, at udkørslen på Herningvej er et problem:

- Hvor der førhen var stor trængsel omkring klokken halv 8 i to timer, så er det nu nærmere en time og et kvarter. Men vi bliver stadig nødt til at køre tidligere afsted, fortæller Fin Vandborg, direktør på Krangården.

Statistikken viser desuden, at trafikken på Viborgvej er faldet med 450 biler om dagen - svarende til et fald på 5,57 procent. Vejdirektoratet er i disse dage igang med at samle trafikdata for trafikken på Ringvejen før og efter motorvejen.

Trafikken halveret på "mareridts-vej" efter motorvejsåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce