Trafikkaos: Enghavevej åbner i dag klokken 13 og der er også åben på Black Friday

Vejarbejdet på Enghavevej har skabt kaos i trafikken. Fredag stopper arbejdet dog klokken 13, hvorefter bilister igen kan køre mod syd ad Enghavevej weekenden over. Foto: Morten Stricker

Trafikkaos: Enghavevej åbner i dag klokken 13 og der er også åben på Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen erkender, at skiltningen ikke har fungeret efter hensigten, og efter aftale med politiet bliver skiltningen nu forbedret. Fredag slutter vejarbejdet klokken 13, så Enghavevej bliver åben weekenden over.

HOLSTEBRO: Fredag morgen mødtes Holstebro Kommune og politiet for at løse det trafikkaos, som torsdag eftermiddag ramte Holstebro centrum omkring Nørreport Centret, og hvor bilister holdt i kø i timevis, mens andre efterlod deres biler midt i kaos.

- Det er kommet helt bag på os, og skiltningen har ikke fungeret, som vi havde tiltænkt, siger Annette Vognbjerg, afdelingsleder for trafik og park i Holstebro Kommune.

Det ligger dog nu fast, at entreprenøren i dag fredag slutter arbejdet klokken 13.

- Derefter vil Enghavevej bliver åben for trafik i begge retninger weekenden over, siger Jeanette Jørgensen, vejingeniør hos Holstebro Kommune.

Fredag formiddag havde kommunen et møde med politiet om torsdagens trafikkaos, hvor nogle bilister i timevis hverken kunne komme frem eller tilbage omkring Nørreport Centrets p-plads og den nærliggende rundkørsel.

- Vi forbedrer nu skiltningen på de store gule skilte ved de tre indkørsler til rundkørselen. Der kommer til at stå tydeligt, at Enghavevej er helt spærret, og at der kun er indkørsel til p-pladsen ved Nørreport Centret. Desuden bliver der et skilt med "Blind vej" ved udkørslen til Enghavevej. Endelig rykker vi skiltene tættere på vejen, så de ikke bliver overset, siger Jeanette Jørgensen.

Desuden vil kommunen holde øje med trafikken fra mandag morgen, hvor Enghavevej igen er lukket for trafik i sydlig retning hele døgnet.

Mandag vil vi Ordenskorpset være klare til at dirigere trafikken fra 14.30 og de næste to timer.

- Derefter vil vi vurdere situationen, siger Jeanette Jørgensen.

Det er ikke afklaret, om Enghavevej igen åbner for sydgående trafik næste weekend fra 16.-18. november.

- Det kan vi ikke sige med sikkerhed endnu, for det afhænger af, hvordan arbejdet skrider frem, siger hun.

Åben Black Friday

Til gengæld ligger det nu fast, at Enghavevej bliver åben for trafik hele dagen på Black Friday den 23. november. Det er nok årets største handelsdag, og butiksejere har frygtet kaos og tab af omsætning, hvis vejen er spærret denne dag.

- Vi har aftalt med entreprenøren, at der ikke blive arbejdet 23. november, så vejen er åben for trafik i begge retninger, siger vejingeniøren.

Hun tør til gengæld ikke love, at arbejdet er færdigt, så Enghavej kan åbne før den 30. november.

- Arbejdet er gået hurtigere end forventet på strækningen nord for Danmarksgade, men vi ved ikke noget om stræningen ned mod Jeppe Schousgade, som er næste etape. Så det er umuligt at forudsige, siger Jeanette jørgensen.

Når vejen er spærret, er det fordi, der er ledninger i vejen, som skal flyttes. Der var engang en telefoncentral i området, og TDC har en masse telefonkabler langs Enghavevej, som enten bliver flyttet eller gravet længere ned under den kommende cykelsti.

Det var først, da Ordenskorpset, som er en del af det civile berekskab, blev tilkaldt til at dirigere trafikken ved Nørreport sent torsdag eftermiddag, at trafikknuden blev løsnet op, og der kom styr på trafikken.

Trafikkaos: Enghavevej åbner i dag klokken 13 og der er også åben på Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce