Tørklæde-debat fortsætter uden for byrådssalen: At I vil være så uforskammede...

Genrefoto: Scanpix

Tørklæde-debat fortsætter uden for byrådssalen: At I vil være så uforskammede...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diskussionen om, hvorvidt skolebørn skal lære at binde tørklæder, fortsætter på de sociale medier, både blandt menige borgere og byrødder.

Holstebro: Spørgsmålet, om det er i orden at vise skolebørn, hvordan man binder det muslimske tørklæde, giver ikke kun debat i byrådssalen. Debatlysten fortsætter på avisens Facebook-side.

Under tirsdagens byrådsmøde ville gruppeformand for Dansk Folkeparti, Søren Olesen, gerne have opbakning til en tilkendegivelse over for skolerne om, at tørklæde-binding ikke bør være en del af undervisningen. Sagen er opstået efter et kulturudvekslingsbesøg i Trekanten, hvor eleverne blandt andet lærte at binde tørklæder om hovedet.

- Hvorfor er der berøringsangst over emnet, tørklæder er noget religiøst og ikke skole relateret, skriver Betina N. Hansen på Dagbladets Facebook-side.

- De kan binde tørklæder i fritiden. Det har intet med skoleundervisning at gøre, skriver Trine Rahbek.

Jan Nielsen er af en anden opfattelse:

- Nu går de bare for vidt med at blande sig i, hvad man må og ikke må i folkeskolen, børnene har da ret til at lære, der er forskellige måder at være på i vort samfund. Vi har vel stadig frihed til at vælge, hvilken vej vi vil?

I debatten i byrådssalen var DF alene om sit ønske, og diskussionen fortsætter på Facebook.

- Dette var en meget tydelig bestillingsopgave fra DF på Christiansborg op mod folketingsvalget. Martin Henriksen sprang op som en trold og truede med at fratage Holstebro Friskole den offentlige støtte. Denne sag hører ikke hjemme i byrådssalen, ikke mindst da der er tale om en friskole. Det var det, Søren fik klø for i byrådet. Jeg glæder mig som SFer over, at børn mødes, leger, griner og taler sammen og lærer noget om hinandens hverdag, skriver gruppeformand Karsten Filsø, hvortil Søren Olesen svarer:

- At i røde i byrådet vitterligt vil være så uforskammede, at I gør et tørklæde til en betydningsløs genstand er en direkte hån mod de kvinder og piger, der går med det. Det kan umuligt være folkeskolens opgave at lære små piger uden forståelse for konsekvenserne af et tørklæde om religion. Islam er en religion og ikke kultur. Jeg opfattede det i øvrigt ikke som klø i går (tirsdag, red.). Vi lever i et demokratisk samfund, hvor vi kan diskutere indhold af undervisning i en folkeskole, selvom I helst vil være fri i rød lejr.

Debatten kan følges og diskuteres herunder:

Tørklæde-debat fortsætter uden for byrådssalen: At I vil være så uforskammede...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce