Sygehuset samt kommunerne rammes af lockout

Kommer der en storkonflikt, vil medarbejderne på sygehuset og de kommunalt ansatte blive mødt af en lukket dør fra den 10. april. Arkivfoto: Morten Stricker.

Sygehuset samt kommunerne rammes af lockout

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ansatte på sygehuset i Holstebro samt stort set alle kommunalt ansatte kan se frem til at blive "låst ude" fra deres arbejde, hvis overenskomstforhandlingerne ender i en konflikt.

Holstebro: Ender overenskomstforhandlingerne med de offentligt ansatte i en storkonflikt, så må de ansatte på sygehuset i Holstebro forberede sig på, at de ikke kan komme på arbejde.

For knap 14 dage siden meldte blandt andet Dansk Sygeplejeråd ud, at områder på sygehuset i Holstebro ville blive omfattet af strejke. Nu har Danske Regioner så meldt ud, hvor de har planer om at lave lockout, og her er hele Hospitalsenheden Vest med på listen, ligesom Regionshuset i Holstebro er med - sammen med Regionshusene i Viborg, Aarhus og Horsens.

Dermed risikerer de ansatte på sygehuset, at de ikke kan få lov til at møde på arbejdet fra den 10. april.

Der er dog nogle undtagelser, blandt andet er projektsekretariatet, Teknisk Afsnits stabsfunktion samt afdelingen Bygning og Projekt i Hospitalsenheden Vest ikke udtaget til lockout, hvilket i praksis vil sige, at byggeriet i Gødstrup ikke bliver ramt. Hospitalsapoteket, Patientkontoret, Medicoteknisk Service, Medicoteknisk Rådgivning og en række projekter under IT-afdelingen i Regionshusene bliver heller ikke berørt.

Undtaget fra en lockout er også områder under psykiatrien, abortsamrådssekretariaterne, akutlægebilerne og såkaldte palliative teams, som er hjælp til uhelbredeligt syge, hvis helbredende behandling er indstillet.

Der vil også blive udført livsvigtige operationer og andet akutbehandling som fødsler og kræftbehandling af et nødberedskab.

Varsel i kommunerne

Kommunernes Landsforening har også valgt at varsle lockout for i alt 250.000 ansatte i kommunerne. Heraf er de 90.000 ansatte i vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og andre dagtilbud. 65.000 på undervisningsområdet og 60.000 medarbejdere i administrationer i landets kommuner.

Varslet omfatter blandt andet 86 procent af de ansatte i de kommunalt ejede skoler og dagtilbud.

Hvis forhandlingerne ender i konflikt, vil en lockout træde i kraft fra den 10. april.

En lockout er arbejdspladsernes modsvar til en strejke. Ved en lockout bliver de ansatte udelukket fra arbejdet uden løn.

Sygehuset samt kommunerne rammes af lockout

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce