Strid om hjortetænder sender jægerformand ud i kulden

- Jeg kæmper for værdier som faglighed i det, vi gør, mens flertallet hellere vil have ro på og ikke ønsker nogen diskussion, siger Norbert Ravnsbæk, efter han blev væltet som hjortevildtformand i jægerforbundet. Arkivfoto: Morten Stricker

Strid om hjortetænder sender jægerformand ud i kulden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norbert Ravnsbæk er af hovedbestyrelsen i jægerforbundet blevet væltet som formand for hjortevildtrådet. Han har sat spørgsmålstegn ved metoden til bestemmelse af hjortenes alder.

VESTJYLLAND: En sag om bestemmelse af hjortes alder har ført til et opgør i hovedbestyrelsen i Dansk Jægerforbund, hvor Norbert Ravnsbæk fra Holstebro torsdag blev væltet som hjortevildtformand.

- Jeg kæmper for værdier som faglighed i det, vi gør, mens flertallet hellere vil have ro på og ikke ønsker nogen diskussion. Derfor har de fjernet mig. Men der skal være redelighed i tingene, og jeg vil kunne se mig selv i spejlet, siger Norbert Ravnsbæk.

Når en jæger skyder en hjort, kan vedkommende indsende tænder til bestemmelse af hjortens alder, og det sker ved at tælle "åreringe" i tænderne. Det sker for at kunne lave jagttider med det mål, at mindst fem procent af hjortene skal være over otte år gamle. Tvisten drejer sig om denne metode.

- Det er dokumenteret, at der er stor usikkerhed om aldersbestemmelsen i metoden, men det vil flertallet ikke høre på. De vil blot have ro på, siger Norbert Ravnsbæk og henviser til to statistikere fra Aarhus Universitet, som har efterregnet metoden og påvist usikkerheden.

Metoden bygger på en DCE rapport lavet af en anden afdeling på Aarhus Universitet.

Vil ikke sælge ud af kerneværdierne

Det er to år siden, at Norbert Ravnsbæk blev valgt til hovedbestyrelsen i kreds 2 Vestjylland af Danmarks Jægerforbund, og det skete netop i et kampvalg efter uenighed om blandt andet jagttider på hjortevildt.

- Jeg er valgt på mine synspunkter, og så må medlemmerne tage stilling til, om jeg fortsat repræsenterer deres synspunkter, siger Norbert Ravnsbæk og tilføjer:

- Jeg var med til at stifte Dansk Jægerforbund i 1992, og jeg vil ikke være med til at sælge ud af kerneværdierne fra dengang. Det handler blandt andet om, at jeg ikke vil være med til kvotejagter og licensjagter. Men også at man altid inddrager relevant faglig viden, siger Norbert Ravnsbæk.

Landsformanden for Jægerforbundet, Claus Lind Christensen, overtager posten som hjortevildtformand, men han vil ikke kommentere sagen.

- Det er en intern sag i jægerforbundet om, hvordan vi arbejder med hjorteforvaltning, siger landsformanden.

Strid om hjortetænder sender jægerformand ud i kulden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce