Store frustrationer: Ingen løsning for klemt køreskole

Hennings køreskole er havnet i en klemme i kommunens planer for nybyggeri ved Slagteriet. I dag er adgangsvejen her på sydsiden, hvor køreskolen har indgang og p-pladser, men denne vej vil kommunen flytte til nordsiden - og den plan fastholder kommunen. Foto: Johan Gadegaard

Store frustrationer: Ingen løsning for klemt køreskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen vil ikke ændre lokalplan efter kritik fra køreskole, der er i klemme, fordi kommune vil flytte adgangsvej og lukke nuværende p-plads

HOLSTEBRO: Der er store frustrationer hos Hennings Køreskole over, at kommunen er på vej med en lokalplan for byggeri på af byhuse på sidegader til Struervej, hvor køreskolens hus med teorilokaler kommer i klemme - især fordi adgangsvejen flyttes.

Selv om der har været et møde mellem køreskolen og kommunen, er der ikke fundet en løsning eller lavet en aftale.

- Vi fortsætter og gennemfører lokalplanen, siger Jesper Dürr, der er chefjurist på kommunen, og dermed vil kommunen ikke umiddelbart gå i forhandling med køreskolen.

Kørelærer Jesper Olesen er medejer og talsmand for Hennings Køreskole, og han er meget frustreret over situationen.

- Vi havde forestillet os, at kommunen ville komme med et udspil til en løsning efter mødet. Men de er ikke kommet med noget som helst, men har blot sendt et mødereferat, siger Jesper Olesen.

- Der er intet nyt under solen, og det ser ud til, at kommunen blot sylter sagen. Vi vil gerne have en løsning uden at skulle i retten, tilføjer han.

Køreskolens bygning ligger i dag helt alene på østsiden af Struervej, og med adgang via en stikvej på sydsiden af bygningen, hvor der også er et par p-pladser.

Via en advokat har køreskolen protesteret mod flytning af vejen til nordsiden, som er bygningens "bagside", mens den nuværende adgangsvej skal være en gang- og cykelsti gennem den nye slagteri-bydel.

- Som myndighed har vi mulighed for at flytte en vej, og så har man mulighed for at klage og kræve erstatning, hvis man mener at lide et tab, siger chefjurist Jesper Dürr.

Ifølge advokaten har køreskolen desuden en hævdvundet ret på parkering på et areal, der i dag tilhører kommunen. Kommunen har dog påvist, at området tidligere var en indhegnet del af slagteriet, og fastholder flytningen af den grusbelagte p-plads ved køreskolen.

Køreskolen har også ønsket mulighed for at bygge nyt på adressen og dermed blive en del af en ny bygade ved slagteriet.

- Det skal først afklares i en senere lokalplan, og det ønske må indgå i denne forbindelse, siger chefjuristen.

Store frustrationer: Ingen løsning for klemt køreskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce