Staten erkender: Trafik på belastet vej vil hurtigt stige igen

Der er kø, når biler skal fra Skautrupvej ud på Herningvej, fordi trafikken er steget på begge veje. Krangården sender derfor deres chauffører afsted tidligt om morgenen, så de undgår myldretiden.Arkivfoto: Johan Gadegaard

Staten erkender: Trafik på belastet vej vil hurtigt stige igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikken på Herningvej er steget så meget, at det skaber flere ulykker og farlige situationer. Virksomheder betvivler stort fald i trafikken, når motorvejen åbner og kræver, at der snart sker noget.

HOLSTEBRO: Der sker mange uheld i krydset mellem Skautrupvej og Herningvej, som er belastet af ekstra trafik til og fra motorvejen. Sidste fredag gik det ud over en medarbejder fra køkkenfabrikken i Tvis, som blev ramt bagfra under et venstresving og fik bilen totalskadet.

- Det er blevet meget værre. Der er ingen ophold i trafikken, og det skaber mange farlige situationer. Vi risikerer en ulykke med dræbte, siger Ole Lund Andersen, administrerende direktør for køkkenproducenten Tmc Group.

Både Tmc og Actona har fået mange flere ansatte det seneste år og stigende produktion.

- Alle har travlt, men infrastrukturen følger ikke med, siger Ole Lund Andersen.

Fin Vandborg, direktør for Krangården, kan se det farlige vejkryds fra sit kontor.

- Det er et farligt kryds, og der sker mange små ulykker, som ikke bliver registreret, siger Fin Vandborg, som nu sender kranvogne afsted en time før for at undgå kø i krydset ved Herningvej.

- Det koster os penge, og det giver problemer med køre-hviletid. Motorvejen har hjulpet os fantastisk, men vi mangler den sidste krølle, siger han.

Ole Lund Andersen mener, at vejkrydset straks skal ombygges, selv om Vejdirektoratet vurderer, at trafikken vil falde med 40 procent på Herningvej, når motorvejen omkring Holstebro åbner til september.

- Ved Silkeborg er trafikken 25 procent højere end Vejdirektoratets trafikmodeller, siger Ole Lund Andersen.

Per Mortensen, formand for Tvis Borgerforening, kører dagligt på Herningvej.

- Det er svært at komme ud fra Skautrupvej, fordi folk kører i kø på Herningvej, og problemet bliver stadigt større, siger Per Mortensen, som også betvivler prognoser om, at motorvejen vil få trafikken til at falde markant på Skautrupvej.

- Der burde være gjort noget ved krydset for længst, siger han.

Trafikken vil stige hurtigt igen

Netop udsigten til faldende trafik har været Vejdirektoratets begrundelse for ikke at gøre noget ved det farlige kryds. Det er sket på møder med kommunen og virksomheder.

Men nu forudser Vejdirektoratet i en kommentar til kommuneplanen, at der "vil være en forholdsvis stor stigning i trafikken på Herningvej i takt med byudviklingen i og omkring Holstebro".

Holstebro Kommune overtager Herningvej, når motorvejen åbner, så kommunen hænger på regningen for en rundkørsel efter denne dato.

- Vi kan som firma blot pege på et problem, og vi betaler alle skat. Men det er da et paradoks, at Vejdirektoratet nu erkender, at trafikken vil stige kraftigt, siger Ole Lund Andersen.

Myndighederne har altså udskudt situationen til efter motorvejens åbning.

- Vi har ikke afsat penge til ændringer, men vi vil følge udviklingen, siger Klaus Flæng (S), der er formand for Teknisk Udvalg.

For ham er det nyt, at Vejdirektoratet nu forudser en stor stigning i trafikken igen - efter trafikken i første omgang faldt til 8000 biler om dagen.

- Det lyder lidt mystisk i forhold til det, de tidligere har sagt. Jeg ser et behov for, at vi ser på tallene sammen med Vejdirektoratet, siger Klaus Flæng.

- Det kunne tyde på, at der fortsat vil være et behov for at gøre noget. Men vi skal først kende udviklingen og have fundet pengene, siger formanden.

Staten erkender: Trafik på belastet vej vil hurtigt stige igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce