Softwaren til to nye fiskefabrikker på havet udvikles i... - ja, Holstebro

- It-leverancen til de to Royal Greenland-trawlere er den til dato største enkeltstående ordre, vi har fået. Den bekræfter os i, at vores eksisterende softwareløsninger til fødevareindustrien er nogle af de bedste i branchen - også til fiskeriet, siger direktør hos Accuratech, Søren Schultz Jespersen. Pressefoto

Softwaren til to nye fiskefabrikker på havet udvikles i... - ja, Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IT-virksomheden Accuratech har fået selskabets hidtil største enkeltstående ordre. "Det er en milepæl," siger direktøren.

Holstebro: Der findes ordrer, og så findes der ordren; den ene, der kan blive afgørende for den fremtidige forretning og åbne døre til de helt store kunder på det globale marked.

Det er en ordre i den sidste kategori, som Accuratech netop har landet. Holstebro-virksomheden, der har specialiseret sig i at udvikle og implementere softwareløsninger til fødevareindustrien, skal levere software til to nye trawlere fra Royal Greenland. Det er til dato den største enkeltstående ordre.

- Det er en milepæl og et kæmpe skulderklap og betyder utroligt meget for os. For det første, fordi det beviser, at vores softwareplatform og løsninger understøtter de behov, som tydeligvis også findes inden for offshore fiskeindustrien - også af de helt store i branchen. For det andet giver det anledning til yderligere vækst, siger direktør Søren Schultz Jespersen.

Det er Aalborg-virksomheden Carsoe, der er hovedentreprenør på de komplette fabriksanlæg til de to trawlere fra Royal Greenland. De skal sejle i de isfyldte farvande i Nordatlanten og omkring Arktis, hvor de skal hente hellefisk, torsk, kuller, sej og rejer op fra dybet. Ombord på hver af de to trawlere vil være et komplet fabriksanlæg, som kan hovedkappe, rense og filetere fiskene - eller nedfryse dem hele. Anlægget vil også være i stand til at veje hver enkelt fisk og sortere dem efter art.

De ekstreme vejrforhold og det faktum, at disse topmoderne sejlende fabriksanlæg befinder sig langt væk fra havn, stiller ekstra høje krav til funktionalitet, og i Accuratech mener Bruno Nørgaard, Factory IT Manager fra Royal Greenland, at have fundet en enorm interessant samarbejdspartner.

- Accuratechs højt specialiserede viden inden for sporbarhed og produktionssoftware er selvsagt noget, vi kan drage stor fordel af i udviklingen af de to nye trawleranlæg, udtaler Bruno Nørgaard.

Ingen af parterne ønsker at løfte sløret for aftalens beløb, men konstaterer, at de begge "er rigtig godt tilfredse."

Accuratech
Accuratech er en softwarevirksomhed med domicil i Nupark.Etableret i 2004.

De to ejere er stifter Benny Filtenborg og direktør Søren Schultz Jespersen.

Beskæftiger ni medarbejdere.

Udvikler og implementerer softwareløsninger til fødevareindustrien og har stor ekspertise inden for blandt andet produktionsregistreringer, sporbarhed, etikettering, kvalitetssikring, dataopsamling og processikring.

Betyder flere job i Vestjylland

Accuratech har siden 2004 beskæftiget sig med kundetilpassede softwareløsninger i fødevareindustrien og har specialiseret sig yderligere i sporbarhed og de mange dokumentationskrav, der er til danske fødevarevirksomheder. Ordren fra Royal Greenland er Accuratechs første leverance til offshore-industrien, men Holstebro-virksomheden har i forvejen gode erfaringer med softwareløsninger til fiskeindustrien.

Den store ordre giver anledning til at slå ledige stillinger op i Nupark.

- Sammen med en i forvejen voksende ordrebog, betyder denne ordre, at vi skal ansætte yderligere to softwareudviklere de kommende måneder, fortæller direktøren.

Accuaratech har de seneste tre år mere end fordoblet medarbejderstaben - fra fire til ni ansatte - og aktivitetsniveauet har været stigende. Alene det seneste regnskabsår har virksomheden øget bruttofortjenesten med knap halvanden millioner kroner. IT-virksomheden har primært danske kunder, men har også kunder i Norge og Sverige.

- Der er godt gang i fødevareindustrien, og vores vækst er fortsat i år i samme takt. Næste step bliver at brede os mere i Skandinavien - og muligvis også i Tyskland, siger direktør Søren Schultz Jespersen.

Softwaren til to nye fiskefabrikker på havet udvikles i... - ja, Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce