Skolebyggeri bliver forsinket

Byggeriet af Nørre Boulevard Skolen. Foto: Morten Stricker

Skolebyggeri bliver forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om- og tilbygningen af Nørre Boulevard Skolen bliver ikke færdig før jul. Kommunen varsler dagbøder til entreprenørerne.

Holstebro: Det kommer til at trække ud, inden skolebørnene i Holstebros nordvestby bliver samlet på én matrikel.

Efter planen skulle håndværkerne have afsluttet til- og ombygningen af Nørre Boulevard Skolen den 14. december, men det når de ikke, har byggeledelsen netop meddelt Holstebro Kommune.

- Der er mange årsager. Det er stort og komplekst byggeri, blandt andet har der været konkurser blandt leverandører og tyveri fra byggepladsen, siger Mark le Févre fra Atra Arkitekter A/S.

Han beklager forsinkelsen, men det er først på et møde i sidste uge, at han blev gjort bekendt med, at deadlinen ikke kunne overholdes.

- Vi har en stribe entreprenører og holder byggemøder hver 14. dag, hvor noget af det første, vi gennemgår, er tidsplanen. Ikke en eneste af dem har påberåbt en ændring eller tidsforlængelse før nu. Hvad det skyldes, at man er kommet bagud, kan jeg ikke udtale mig om. Men alle entreprenører har accepteret tidsplanen, og så længe de tier, samtykker de, slår Mark le Févre fast.

Hvornår kan eleverne regne med, at den nye skole står færdig, og de bliver samlet på Nørre Boulevard?

- Det, vi går efter, er at kunne aflevere byggeriet ved udgangen af uge seks. Det er det mest logiske tidspunkt at flytte på, idet skolen lukker ned i forbindelse med vinterferien, og oprindeligt ville man have brugt juleferien på at flytte. Men vi arbejder meget, meget hårdt på at aflevere det så tidligt som overhovedet muligt. Det skal der ikke herske nogen tvivl om, siger Mark le Févre fra Atra Arkitekter A/S.

For Holstebro Kommune vil en udskydelse af afleveringstidspunktet til efter nytår medføre ekstraomkostninger og gener. Kommunen har derfor varslet dagbøder med "krav om ekstra bemanding og skærpet styring af aktiviteterne frem imod afleveringen".

Det har ikke været muligt at træffe skolechefen for en kommentar.

Skolebyggeri bliver forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce