Skolebyggeri bliver dyrere

Inden ombygningen af Nørre Boulevard Skolen gik i gang, blev der afsat tre millioner kroner til uforudsete udgifter. Men det rækker slet ikke. Der er brug for det dobbelte beløb. Foto: Jørgen Kirk

Skolebyggeri bliver dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ombygningen og renoveringen af Nørre Boulevard Skolen har allerede én gang overskredet budgettet. Nu mangler der igen penge.

Holstebro: De 80 millioner kroner, som byrådet i marts 2016 bevilgede til en totalrenovering og tilbygning af Nørre Boulevard Skolen rækker ikke.

Første gang beløbet blev hævet, var i juni 2017, hvor byrådet bevilgede 3,3 millioner kroner. Det kom efter, at licitationen blev syv millioner kroner dyrere end forventet, og hvor de 2,5 millioner kroner blev fundet ved at spare 2,5 millioner kroner på byggeriet.

Men nu har der igen vist sig et behov for at tilføre midler - i alt tre millioner kroner, hvis ikke der skal findes yderligere besparelser, som vurderes, at ville betyde "større indgribende justeringer i det endelige byggeri". Det er posten uforudsete udgifter, der sprænger rammerne. Ved byggeriets budgettering blev der afsat fem procent - svarende til 3,7 millioner kroner til uforudsete udgifter - og derudover 1,2 millioner kroner til vejrligsforanstaltninger. Men det rækker ikke, blandt andet fordi det eksisterende dræn var defekt og skulle udskiftes. Desuden har indbygningen af søjler i det eksisterende murværk vist sig at være mere omkostningsfuld at etablere end antaget, og murværket i den eksisterende fladtagskonstruktion skulle inddækkes. Det var nødvendigt med en reparation, da dette område blev synligt, efter at det nye tag er hævet over niveauet for det gamle.

Børne- og Familieudvalget behandler sagen på sit møde torsdag. Det er endnu ikke afklaret, om Holstebro Kommune eventuelt kan få en del af de tre millioner kroner ind igen via forsikringsdækningen.

Skolebyggeri bliver dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce