Skolebørn må undvære lattergas

Skolebørnene har ikke kunnet få lattergas, siden tandtægerne er flyttet ind i det nye Sundhedshus på Stationsvej. Genrefoto

Skolebørn må undvære lattergas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoletandplejen flyttede ind i det nye sundhedshus inden sommerferien, men anlægget med lattergas er endnu ikke oppe at køre.

Holstebro: Skoletandplejen i Holstebro Kommune har i øjeblikket ingen mulighed for at berolige børn, der er lidt bange for tandlæger og tandlægebor, med lattergas.

Tandlægerne flyttede fra den gamle bygning på Nørre Boulevard og ind i det nye sundhedshus på Stationsvej op til skolernes sommerferie og fik i den forbindelse helt nyt anlæg. Men det kan endnu ikke tages i brug.

Overtandlæge Marianne Blegvad forklarer, at forsinkelsen skyldes de meget omfattende sikkerhedsforanstaltninger.

- Både regionen og kommunen har medicinske gasser, og det betyder ekstra sikkerhed og dobbeltkontrol. Der skal komme kontrollører fra både Aalborg og København, forklarer Marianne Blegvad.

Desuden er der kommet ny lovgivning på området for et halvt år siden.

Overtandplejen understreger, det ikke er er sådan, at klinikken ikke er i drift. Alle børn kan få bedøvelse, så de er smertefri.

- Der er ikke nogen børn, der har lidt under, at vi ikke har haft lattergas. Vi bruger jo mest lattergas til de små børn, der lige skal have noget beroligende, så vi kan lægge en bedøvelse, siger Marianne Blegvad.

- Hvordan reagerer forældrene, når de finder ud af, at deres børn ikke kan få lattergas?

- Forældrene kan jo godt se, at vi sidder i noget nyt, som skal helt op at køre, og hvor det skal være trygt og roligt, så det har ikke givet nogen problemer. Vi har haft et par børn hen over sommeren, som vi gav beroligende medicin i stedet. Enkelte forældre har også valgt at skubbe tandlægetiden, indtil anlægget er oppe at køre, og vi igen kan give lattergas, fortæller Marianne Blegvad, overtandlæge hos den kommunale tandpleje i Holstebro Kommune.

Hun forventer, at lattergas-anlægget er i drift inden for ti dage.

Skolebørn må undvære lattergas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce