Vi bruger cookies!

dagbladet-holstebro-struer.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.dagbladet-holstebro-struer.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Restaurant Sprød efter travlt første år: - Vi skal udvikle og forny os

Hamit og Aytac Akkaya - far og søn - har haft masser at se til i det første år med Restaurant Sprød. Foto: Allan Damgaard

Restaurant Sprød efter travlt første år: - Vi skal udvikle og forny os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Sprød i Holstebro fejrer fredag den 15. september sin et års fødselsdag med en reception. Der har været meget travlt det første år, der er gået over al forventning. Far og søn - Hamit og Aytac Akkaya - ejer restauranten, og de er bev

Holstebro: Det har været et forrygende første år for Restaurant Sprød, der ligger i Enghaven ved siden af Hotel Schaumburg i Holstebro.

Den sprøde restaurant åbnede den 16. september sidste år, og dagen før restaurantens et års fødselsdag - altså fredag den 15. september - holdes der reception kl. 15-16, hvor der bliver lejlighed til at hilse på ejerne og få et par smagsprøver.

- Det passer bedst at holde den slags en fredag, så derfor bliver det dagen før vores fødselsdag, siger Aytac Akkaya, der ejer Restaurant Sprød sammen med sin far, Hamit Akkaya, der har mange års erfaring i branchen - blandt andet som medindehaver af Restaurant Cooks i Holstebro.

- Det er gået over al forventning. Det har virkelig været overvældende. Vi havde ikke turdet drømme om sådan en start, siger Aytac Akkaya.

Restauranten har 90-100 pladser inden for og en del uden for. Sidstnævnte har der dog ikke været så stor rift om i den såkaldte sommer, som vi nu har lagt bag os.

- Der har været fyldt godt op i lokalet fra den første dag. Vi har næsten haft fuldt hus hver aften. I begyndelsen havde vores restaurant selvfølgelig også nyhedens interesse, og dernæst var der den traditionelle travlhed i branchen op til jul. Vi var spændte på, hvordan den stille periode i januar og februar ville gå, men den forløb heldigvis også godt, siger Aytac Akkaya.

På menukortet i Sprød er der foruden pizzaer også italienske forretter, tapasretter, burgere samt pasta- og grillretter.

Udvikling og fornyelse

Indehaverne er bevidste om, at de ikke må hvile på laurbærrene.

- Der er altid noget, der kan gøres bedre på alle områder i restauranten. Det arbejder vi løbende med. Vi skal udvikle og forny os. Vi kommer f.eks. med et nyt menukort om tre-fire uger, siger Aytac Akkaya.

I øvrigt er restauranten lidt af et familieforetagende. Det er nemlig Hamits bror Ibrahim Akkaya, der bestyrer restauranten. Han er også en herre med stor erfaring i branchen. Og nu vi er ved det familiemæssige: Det er Hamits hustru, Bedia Akkaya, der står for Café Sprød, der åbnede i gågaden op til sommerferien. De to sprøde spisesteder ligger i øvrigt ganske tæt på hinanden - fra gågaden er der nemlig en smal passage ind til Restaurant Sprød.

Ifølge Aytac Akkaya er der ikke én forklaring på Restaurant Sprøds succesfulde start.

Flere forklaringer

- Det er nok helheden, der har givet os en fin start. Det er både selve maden, priserne og indretningen af restauranten. Vi gør meget ud af at skabe en hyggelig atmosfære, så folk har lyst til at sidde her, og der er også mange, der bliver siddende i lang tid, siger Aytac Akkaya.

Han var langt henne i uddannelsen som pædagog, da han besluttede at sadle om og blive medejer af en restaurant.

- Men det er jo ikke sådan, at mine år på pædagoguddannelsen er spildt. På ingen måde. I en restaurant arbejder man jo også med mennesker, og det kan jeg godt lide, siger Aytac Akkaya.

Selv om det kræver mange timers arbejde at stå i spidsen for en restaurant, så bliver der også tid til at spille fodbold. Aytac Akkaya er på førsteholdet i Mejrup, der spiller i jyllandsserien.

- Jeg skal have mulighed for at koble fra ind imellem, så derfor holder jeg fast i fodbolden. Det sociale element i at spille fodbold betyder også meget for mig, siger Aytac Akkaya.

Der er cirka 20 ansatte i Restaurant Sprød - medarbejderne har et varierende timetal.