Rekordresultat hos Westpack: Medarbejdere får igen millioner i bonus

Der er ny rekordbonus på vej til medarbejderne på Westpack efter endnu et år med overskud. Foto: Johan Gadegaard

Rekordresultat hos Westpack: Medarbejdere får igen millioner i bonus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er nyt rekordresultatet på bundlinjen i Westpack, der netop har offentliggjort regnskab for 2017/2018. Også bonussen til medarbejderne er den højeste nogensinde.

Holstebro: Der er 2,3 millioner kroner på vej til de ansattes lommer i emballagekoncernen Westpack. På medarbejderniveau svarer det til, at langt de fleste ansatte får en bonus på 37.500 kroner udbetalt, som følge af den overskudsdeling, som virksomheden har haft gennem flere år. Det er den største bonus, der endnu har været udbetalt. Sidste år sendte virksomheden 2,2 millioner kroner i hænderne på medarbejderne.

Bonussen er resultatet af et nyt rekordår for virksomheden, der i marts sidste år blev overtaget af den danske kapitalfond Capidea. Overskuddet før skat lyder på 26,7 millioner kroner mod 25,2 millioner året før. I samme periode er bruttofortjenesten steget fra 48,3 millioner til 52 millioner kroner. Direktør Morten Dalsgaard er godt tilfreds:

- Udover at fastholde vores vækst i samarbejdet med eksisterende kunder har vi vundet mange nye kunder. Strategisk har vi blandt andet haft fokus på den organiske vækst, så vi er både glade for og stolte over den fortsatte, positive udvikling, siger Morten Dalsgaard.

Westpack A/S
Beløb i hele 1000Årsresultat (efter skat) 2016/2017: 19.788

Årsresultat (efter skat) 2017/2018: 20.846

Egenkapital 2016/2017: 48.582

Egenkapital 2017/2018: 48.692

Bruttofortjeneste 2016/2017: 48.304

Bruttofortjeneste 2017/2018: 52.010

Kilde: Westpack A/S Årsrapport for 1. maj 2017 - 30. april 2018

Treholds-skift

Westpack A/S udvikler, designer, producerer og sælger standard- og specialemballage til smykke-, ure- og brillebranchen. Kunderne spænder fra selvstændige guldsmede, urmagere og brillebutikker til kædekoncepter og globale designbrands. De primære eksportmarkeder er Tyskland, Sverige, Polen, Holland og Storbritannien. Særligt sidstnævnte har man i det seneste regnskabsår haft øget indtjening fra.

- Vi har fokuseret strategisk på det engelske marked i snart to år, og der begynder vi at se pæne vækstrater, siger Morten Dalsgaard.

Produktionen foregår dels fra hovedsædet i Holstebro og dels via mere end 50 asiatiske samarbejdspartnere, der alle håndteres fra virksomhedens sourcingselskaber i Kina og i Indonesien, hvor Westpack etablerede sig i fjor.

Direktøren vurderer at cirka 30 procent af produktionen foregår fra adressen i Holstebro. Tallet har været uændret de seneste fire-fem år, men da omsætningen er mere end fordoblet i perioden, har der været stor vækst i virksomhedens egenproduktion.

- Det betyder, at de fleste maskiner herude nu kører med treholds-skift i stedet for et skift som tidligere, siger direktøren, der kan fortælle om en vækstrate på seks procent på bundlinjen i det forgangne regnskabsår.

Investerer i robotter

For at sikre, at fabrikken i Holstebro fortsat er en rentabel forretning i forhold til de kinesiske og indonesiske samarbejdspartnere investerer virksomheden årligt et større millionbeløb i nye robotter. Senest er der blevet investeret i en logotryk-robot.

Det har betydet, at virksomheden igen i år har øget produktiviteten på fabrikken i Holstebro. Men de mange robotter gør ikke, at der bliver færre medarbejdere - tværtimod:

- Vi har kun vokset, og lige nu er vi i gang med at mande yderligere op i forbindelse med højsæsonen, siger han.

På nuværende tidspunkt er der ansat 85 medarbejdere på virksomheden i Holstebro.

Rekordresultat hos Westpack: Medarbejdere får igen millioner i bonus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce