Øl-boom: Kommer helt fra Fyn for at være med i bryggerlauget

Der er stigning i antallet af medlemmer hos Baggårdens Bryggerlaug, der i disse dage er i fuldt gang med julebryggen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Øl-boom: Kommer helt fra Fyn for at være med i bryggerlauget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baggårdens Bryggerlaug i Holstebro oplever en stigning i antallet af medlemmer. Medlemmerne kommer fra flere steder i landet for at brygge i Holstebro.

Holstebro: Det er en forholdvis anonym bygning udefra - der, hvor Baggårdens Bryggerlaug har til huse i Holstebro. Men i lauget, hvor det er forbudt at sælge den øl, man har brygget, er antallet af medlemmer alligevel godt på vej opad.

- Lige nu er vi 54 medlemmer, og de sidste år har vi vel haft en medlemsstigning på 12-15 procent, siger Flemming Skinhøj, der er oldermand i lauget, som har haft til huse på adressen i Danmarksgade siden 2004.

Og det er ikke kun folk fra Holstebro og omegn, der har fået interesse for det vestjyske bryggeri.

- Inden for det sidste år har vi fået medlemmer ind fra Tønder, Odense og Svendborg, siger Flemming Skinhøj og tilføjer:

- Det er jo altid rart at være populær, griner han.

Maks 70

I forbindelse med teaterprojektet Danmarksgade tidligere på året, hvor publikum efterfølgende blev opfordret til at besøge en adresse på Danmarksgade, og som bryggeriet var en af, kom hundrede besøgende igennem det lille bryggeri.

- Og det kastede også et par medlemmer af sig, siger Flemming Skinhøj.

Og selvom han er glad for, at der er kommet så mange nye til, så har lauget nu alligevel valgt at sætte den begrænsning på, at der ikke må være flere end 70 medlemmer i lauget.

- For vi vil godt kunne tage mod nye medlemmer ordentligt - og på en god måde, siger han.

Det travle efterår

32 medlemmer af bryggerlauget er torsdag i fuldt gang med at brygge anden del af de 1600-liter juleøl, som de medbryggende medlemmer får del i - i form af en fustage eller to.

- Stiller man den i køleskabet, kan den sagtens holde i tre måneder - og det svarer vel til halvanden kasse øl, så det plejer vores medlemmer nu nok at kunne komme til livs, griner han.

Julebrygningen er en årlig tradition og finder sted i september og november - som iøvrigt er blandt de absolut mest travle måneder i lauget.

Lauget producerer over 8.000 liter øl om året.

Øl-boom: Kommer helt fra Fyn for at være med i bryggerlauget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce