OPDATERET: Flere har set Ulfborg-ulven

Det er dette billede, som naturfotografen Erik Jelstrup har taget i Vestjylland. Foto: Erik Jestrup/Ulvetracking Danmark.

OPDATERET: Flere har set Ulfborg-ulven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netværket UlveTracking Danmark har inden for de sidste to måneder fået flere indikationer på, at en enlig ulv strejfer rundt i Ulfborg-området.

Der er blevet indrapporteret endnu en hændelse med en ulv i Vestjylland til Naturstyrelsen. Det oplyser det frivillige netværk Ulvetracking Danmark.

Denne gang er det en naturfotograf, der en tidlig og tåget morgen - den 18. september klokken 07.24 - mener at have set en ulv i et øde hede- og skovområde omkring Ulfborg.

Ulven reagerede ved kontakten med fotografen ved at stikke af. På en bakketop stopper dyret op og kigger sig tilbage og fotografen får muligheden for at tage et foto. Fotografen opholdt sig efterfølgende tre dage i området, men uden at observere dyret igen.

Det er ikke den eneste henvendelse, Ulvetracking Danmark har fået på Ulfborg-ulven, fortæller Kim Møller, der er en af grundlæggerne af Ulvetracking Danmark, hvis formål er at bidrage til dansk ulveforskning, og som har leveret ekskrementprøverne til både DCE og Statens Naturhistoriske Museum.

»Vi har flere indikationer fra de sidste to måneder på en ulv i Ulfborg-området, og når vi siger »området omkring Ulfborg«, så mener vi i en radius af ti kilometer. Der er flere, der har observeret en enlig ulv, og også nogle, der har taget billeder af den,« fortæller Kim Møller.

Hvor tæt har den vestjyske ulv været på menneskeboliger?

»Nu er vi jo i Vestjylland, hvor der er både sommerhuse og landbrug, og hvor der er forholdsvis kort afstand til bebyggelse, men den har ikke været helt inde i Ulfborg by,« siger Kim Møller.

Naturstyrelsen er kontaktet om alle hændelser, oplyser Ulvetracking Danmark.

Forskere har tidligere peget på, at der er helt op imod 40 ulve i Danmark. Det tal er dog blev væsentligt reduceret, så meldingen nu lyder på, at der formentligt kun er en håndfuld ulve i Danmark. En af dem skulle holde til i Thy, to i Midtjylland og den fjerde i området omkring Ulfborg. Ulve er dog kendt for at strejfe meget og kan sagtens tilbagelægge en dagsstrækning på 30 kilometer.

OPDATERET: Flere har set Ulfborg-ulven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce