Nye politiarbejdspladser kan ende i gammel politigård

I dag holder de 180 medarbejdere til i Brænderigården. Men her er der ikke plads til alle de 120 nye ekstra medarbejdere. Arkivfoto.

Nye politiarbejdspladser kan ende i gammel politigård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politidirektør Jens Kaasgaard peger på den gamle politigård ved Nørreport som et oplagt sted for de 120 nye administrative politiarbejdspladser.

Holstebro: At skaffe den nødvendige arbejdskraft og få den oplært, når 120 nye medarbejdere skal samles i Holstebro for at varetage politiets administrative funktioner, har Midt- og Vestjyllands politi masser af erfaring med:

- Vi har i dag 180 medarbejdere i Administrativt Center Vest, og der har foreløbig ikke været noget problem med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, siger politidirektør Jens Kaasgaard.

Han fortæller, at man for tiden også søger medarbejdere til ledige stillinger:

- Her har vi op mod 200 ansøgere, og derfor forventer jeg heller ikke, at vi får problemer med at løse rekrutteringsproblematikken, siger Kaasgaard, der samtidig peger på, at han har helt op til 18 måneder at få de 120 nye medarbejdere på plads og oplært.

Når planen er ført fuldt ud, vil alle politiets administrative arbejdspladser, der tager sig af bøder, våbentilladelser med mere være samlet i Holstebro.

- Vi får blandt andet tilført kriminalregistret, som er en specialiseret afdeling, hvor der er 33 medarbejdere. Her venter der et stort stykke arbejde, og jeg håber da, at der er nogle af de nuværende medarbejdere, der har lyst til at flytte med, siger Kaasgaard.

I dag er den afdeling placeret ved Vestegnens Politi i hovedstaden.

Nyt liv i stationen

I dag holder de 180 medarbejdere til i Brænderigården. Men her er der ikke plads til alle de 120 nye ekstra medarbejdere.

- Hvor de skal være, ved vi ikke endnu. Men set med mine øjne vil et oplagt bud da være, at man benytter den tidligere politistation på Nørreport til formålet, siger Jens Kaasgaard.

En af de ting, der kan tale for den løsning, er, at ikke bare står politistationen stadig tom og er til salg. Innovationsminister Sophie Løhde (V) sagde i forbindelse med fremlæggelsen af udflytningsplanerne, at regeringen blandt andet lagde vægt på, at udflytningerne kunne ske både hurtigt og til primært eksisterende bygninger.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) glæder sig over, at Midt- og Vestjyllands Politi bliver hjemsted for de nye arbejdspladser.

- Jeg er rigtig glad for, at Holstebro blandt andet får 120 nye, statslige arbejdspladser, når vi samler politiets administrative centre i byen. De arbejdspladser har ikke flyttet sig fra hovedstaden af sig selv - men er resultatet af, at vi i regeringen hele tiden arbejder for et Danmark i bedre balance. Man skal kunne få et arbejde i sit lokalområde, hvor man har sin familie og har taget sin uddannelse, og vi skal have vækst og udvikling i hele Danmark, siger han.

Nye politiarbejdspladser kan ende i gammel politigård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce