Ny naturbrand: Det er knastørt, advarer brandvæsenet

Indsatsleder advarer mod knastør natur og risiko for naturbrande. Det sker efter en lille naturbrand ved Skovvang. Arkivfoto.

Ny naturbrand: Det er knastørt, advarer brandvæsenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag middag udbrød ild i noget græs ved Skovvang. Og nu advarer indsatsleder mod tørt græs og blade, der er ekstra brandfarligt.

HOLSTEBRO: Det kunne være gået langt værre. Men faktisk kom den naturbrand hurtigt under kontrol, som udbrød ved Skovvang torsdag middag.

- En glød fra noget aske fra produktionen havde sat ild i vissent græs, fortæller indsatsleder Morten Gräs fra Nordvestjyllands Brandvæsen.

- De havde rullet brandslanger ud på forhånd, og det lykkedes dem selv at slukke ilden. Vi blev tilkaldt, fordi der var fare for, at branden skulle brede sig til en skråning ved jernbanen, fortæller Morten Gräs.

Det var kun 10-20 kvadratmeter græs, som blev svedet af.

- Så de havde altså forberedt sig på, at der var en vis risiko, men deres slanger kunne ikke nå over til banen, tilføjer han.

Der har været en del naturbrande i landet den seneste tid, og indsatslederen bruger lejligheden til at sende en kraftig advarsel mod brandfare, hvis man bruger ild udendørs.

- Det er knastørt, så man skal være ekstra forsigtig. Og det skyldes især, at der er mange visne planter og blade, som let antændes, siger Morten Gräs.

Den seneste lange periode med tør østenvind og meget lidt nedbør har øget brandfaren.

- En byge eller to gør ikke den store forskel, for det er hurtigt tørt igen. Så det er slet ikke nok til at mindske risikoen, siger Morten Gräs.

Men det er ikke blot vissent græs, visne planterester og visne blade fra sidste år, som øger risikoen for en brand.

- Oveni er der endnu ingen saftspænding i træer og buske, og det gør, at der lettere går ild i grenene, hvis der udbryder en brand, siger indsatslederen.

Ny naturbrand: Det er knastørt, advarer brandvæsenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce