Ny hundeskov på vej i bynær plantage

Ny hundeskov er på vej i Østre Plantage i Holstebro. For fem år siden godkendte "Diesel" denne nye hundeskov i Vinderup. Arkivfoto

Ny hundeskov på vej i bynær plantage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart kan man sove i shelter med fjordudsigt, og Østre Plantage får en hundeskov. Det er et par af de projekter, som fik penge, da politikere bevilgede penge til friluftsliv i naturen.

HOLSTEBRO: Der er en tidlig julegave til flere foreninger fra natur- og miljøudvalget, som årligt fordeler 106.000 kroner til friluftsliv og tilgængelighed i naturen.

Familien Lykkegård har således foreslået en indhegnet hundeskov i Østre Plantage mellem Viborgvej og Lægårdvej. Selv om der ikke er et konkret projekt, så har politikerne bevilget 20.000 kroner, som kommunen har skønnet, at det vil koste at etablere hundeskoven.

I forvejen er der to hundeskove omkring Holstebro, hvor hunde må løbe frit, nemlig ved Nibsbjerg Plantage og ved Tingagervej i Mejdal.

Det største beløb på 40.000 kroner går til at etablere en shelter, som bliver en ekstra indskudt etage i fugletårnet i Gørding. Det er Nissum Fjord Netværket, som har søgt om pengene og påpeger, at det vil give mulighed for at falde i søvn i øjenhøjde til fjordens fugle. Netværket har tilbud og tilladelser på plads. Pengene skal også strække til fire bænke langs vandrestien i området ved Husby Klitplantage, som er etableret i år.

Også på gåturen omkring Borbjerg Møllesø kommer der nye bænke. Her får Borbjerg-Hvam Borgerforening 15.000 kroner til at udskifte syv bænke, som har set bedre dage.

I det hele taget er politikerne åbenbart glad for bænke. Skærum Mølle får også penge til bænke i naturen - samt til en udendørs magnettavle, der kan fortælle om området. Mens Ulfborg Borgerforening får penge til tre borde-bænkesæt ved Skovstien, hvor der opføres tre shelters og et bålhus.

Endelig får turistforeningen penge til en rampe i Thorsminde, så kørestolsbrugere kan få udsigt over havnen og indsejlingen.

Ny hundeskov på vej i bynær plantage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce