Næste år bliver endnu bedre

Afslutningen på Klassiske Dage foregik på Nørre. Vosborg. Her er det Klassiske Dages producent, Uffe Munksgaard (til venstre), der hjælper fløjtenisten Janne Thomsen og bassisten Zoran Markovic med nodestativet. Fotos: Johan Gadegaard

Næste år bliver endnu bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassiske Dage 2017 var en publikumssucces. Peter og Kitten Keiser-Nielsen fra Fyn kommer i hvert fald igen - især hvis en eller to af byens restauranter vil holde sent åbent i køkkenet.

Holstebro: - Tak for i år. Tak for et fantastisk publikum alle dage. Vi vil gøre vores bedste for at gøre det endnu bedre næste år, sagde bestyrelsesformand for musikfestivalen Klassiske Dage, Per Erik Veng, lige inden årets næstsidste koncert løb af stabelen på Nørre Vosborg søndag.

Om de virkelig kan gøre det endnu bedre næste år, vil vise sig. Der er noget at leve op til. For første gang nogensinde var alle pladser ved de store koncerter udsolgt. Selv ved ovennævnte søndagskoncert, som traditionelt er svær at sælge, var 3/4 af pladserne besat.

- Det har været en dyrere festival i år, fordi vi har livestreamet meget, og fordi vi lavede Pop Up Music Club ved Nørreport. Jeg har ikke overblik over økonomien endnu, men jeg forestiller mig, at det stigende publikumstal kan veje det lidt op, sagde Janne Thomsen, da Dagbladet fangede hende på vej ud af døren mod lufthavnen.

Klassiske Dage 2018
"På gensyn til næste år" sagde fløjtenisten Janne Tomsen til publikum ved søndagens jazz-klassiske koncert.Næste år er festivalen fra den 4. til 7. oktober 2018.

Temaet bliver "havet" under hovedoverskriften "North Around The Baltic Sea". Klassiske Dage 2018 bliver en del af et ambitiøst projekt mellem de fem nordiske lande og de tre baltiske. I alle lande skal der være koncerter og festivaler, og landene udveksler kunstnere, musikprojekter, temaer o.s.v.

En stor del af projektet er at få nulevende komponister i den nordisk-baltiske region til at komponere nye værker til uropførelse ved festivalerne.

Havet næste år

- Hvad har I gjort rigtigt, siden I har så mange gæster i år?

- Man kan ikke bare lave en festival, og så kommer der med det samme en masse mennesker. Det tager tid at bygge op. Men i 2012 fik jeg endelig en bestyrelse på, og de har evalueret og bygget op år for år. Vi fik lavet turistpakker i år, og vi er blevet skarpere på de sociale medier. 40.000 så vores live-streaming, og linket nåede ud til 100.000, fortæller Janne Thomsen.

- Hvad så til næste år?

- Da bliver Klassiske Dage en del af et kæmpe projekt! Projektet hedder "North Around the Baltic Sea" og er et samarbejde mellem de fem nordiske lande og de tre baltiske. Der kommer til at ske noget i alle lande, og temaet "havet" kommer til at spille en central rolle, forklarer fløjtenisten.

Snak med restauranterne

Ifølge Peter og Kitter Keiser-Nielsen, henholdsvis 62 og 65 år og bosat lidt syd for Odense, skal meget gå galt, hvis de ikke kommer igen til næste år. De var til Klassiske Dage for første gang for fire år siden, hvor de opdagede, at den franske strygekvartet Modigliani, som de er vilde med, skulle spille.

- Og så fandt vi jo ud af, hvor hyggelig og god denne festival er. Det er tredje gang, vi er her, fortæller Kitter Keiser-Nielsen.

I år har de nydt Den Danske Strygekvartet og ikke mindst Andreas Brandelid.

- Vi hørte ham i kirken i formiddags. Han spillede Bachs cellosuite - det var guddommeligt. Jeg kneb en tåre, siger Kitter Keiser-Nielsen.

Parret bor denne gang på Hotel Schaumburg.

- Vi har før boet på Hotel Royal og blev bestemt behandlet godt, men vi var trætte af det der diskotek, forklarer Peter Keiser-Nielsen.

- Var der noget, I kunne tænke jer at lave om ved Klassiske Dage?

- Vi ville ønske, at man kunne overtale én til to restauranter til at holde åbent efter koncerttid. De kunne tilbyde en koncert-anretning mellem 21.30 og 23.00. Det er meget rarere at spise efter koncerten. Så kan man også fordøje oplevelsen sammen med andre, mener Peter Keiser-Nielsen.

- Det ville give festivalen et løft. Vi har købt rugbrød og ost, vi kan spise på værelset bagefter, men det er jo ikke så festligt, smiler Kitter Kaiser-Nielsen.

Næste år bliver endnu bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce