Musikalsk skønhed i et smukt rum

Forventningsfuldt publikum - blandt andet en hel trompet-klasse fra Aarhus - venter på musikken. Foto: JesperThomsen

Musikalsk skønhed i et smukt rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håkan Hardenberger og Janne Thomsen brillerede i Nørrelandskirken i aftes.

Holstebro: Nørrelandskirkens højløftede rum er fantastisk godt til koncerter. Akustikken er perfekt, og man sidder godt for både at se musikerne og høre det hele, uanset hvor i salen man får sig placeret.

I aftes kunne man for alvor nyde rummets skønhed, for det var også fyldt med musikalsk skønhed og kraft.

Klassiske Dages anden aftenkoncert hed "Bach, Luther og musikkens kraft", og programmet bød på klassisk musik af den slags, som man også genkender, selv om man ikke ved en pind om komponister, satser, musikinstrumenter og hvornår man egentlig må klappe. Musikken bølgede omkring publikum og sneg sig behageligt ind i øregangene.

Nå ja, der var lige den lille sten i skoen. Arvo Pärts Koncert for piccolo trompet over B.A.C.H. Et sært, kantet og uvant musikstykke, men mægtigt fascinerende - ikke blot på grund af den ene af aftenens blændende solister, trompetisten Håkan Hardenberger, men også på grund af dirigent Morten Ryelunds forklaring af stykket og de omstændigheder, det er skrevet under.

Der var endnu en gang fuldt hus. Klassiske Dage spadserer i øjeblikket fra succes til succes. 

I aften, lørdag, gælder det komponisterne Scarlatti, Gubaidulina, Mahler og Brahms ved koncerten "Musik uden grænser" på Knudsens klokken 19.30 - og bagefter tager Andreas Bradelid sig blandt andet af Tjajkovskijs "Rokoko Variationer" i Holstebro Kirke klokken 22.00.

Musikalsk skønhed i et smukt rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce