Mistede sin viceborgmester-tjans: Det er noget af en svinestreg

- Jeg tror desværre, at de mangler lidt humor, for de er åbenbart blevet pigesure over mit humoristiske indslag i valgkampen, siger den vragede anden viceborgmester, Anders G. Jacobsen. Arkivfoto

Mistede sin viceborgmester-tjans: Det er noget af en svinestreg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Din viceborgmester" var venstres Anders G. Jacobsens slogan under kommunalvalget. Nu har han mistet tjansen som anden viceborgmester og klandrer flertallet bag borgmesteren.

Holstebro: Der er 20.000 kroner i titlen.

Men der er ingen formel indflydelse, og den kommer kun i spil, hvis borgmesteren og viceborgmesteren er fraværende på samme tidspunkt.

Alligevel var Venstres Anders G. Jacobsen hellere end gerne fortsat som anden viceborgmester i endnu fire år.

Men den post går nu til partifællen Finn Orvard, og spørger man Anders G. Jacobsen, der under valget lancerede sig selv som "Din viceborgmester", så skyldes det, at flertallet bag borgmesteren krævede at posten ikke gik til ham. 

- Det er noget af en svinestreg af borgmesterflertallet. Det må man da sige. Sådan at tildele Venstre anden-viceborgmesterposten under betingelse af, at den ikke gives til Anders G. Jacobsen. Altså jeg opnåede en top fem placering og blev nummer to på Venstres liste (over personlige stemmer red.). Og så blander de sig i, hvordan vi internt i Venstre skal fordele en tildelt post, skriver Anders G. Jacobsen i en mail.

- Jeg tror desværre, at de mangler lidt humor, for de er åbenbart blevet pigesure over mit humoristiske indslag i valgkampen. Som anden viceborgmester er jeg jo i dag en af to viceborgmestre i Holstebro Kommune, hvorfor det selvfølgelig var ment som et sjovt indslag i valgkampen, tilføjer han. 

Vælg en holdspiller

Hvordan ved du, at det er flertallet bag borgmesteren, der har krævet, at det ikke blev dig, der skulle være anden viceborgmester?

- Det fik jeg at vide på et møde i gruppen i forbindelse med konstitueringsforhandlingerne, fortæller Anders G. Jacobsen, der også har mistet sit sæde i økonomiudvalget.

- Heldigvis tager jeg ikke ting så nært. Så jeg ser fremad og glæder mig til en ny periode i Holstebro Byråd, skriver Anders G. Jacobsen sin mail til Dagbladet.

Venstres gruppeformand bekræfter det faktuelle handlingsforløb, men han har ikke yderligere kommentarer til partifællens beskyldninger.

Borgmester H. C. Østerby (S) vil ikke direkte sige, at flertallet bad Venstre udpege en anden anden viceborgmester:

- Men vi opfordrede meget kraftigt til, at man valgte en holdspiller, siger H.C. Østerby.

Mistede sin viceborgmester-tjans: Det er noget af en svinestreg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce