Millioner fra staten til længe ventet cykelsti

Der er pludselig nyt håb for cykelstien mellem Husby og Fjand, der ellers er udsat, efter et flertal i Folketinget har givet et tilskud. Arkivfoto

Millioner fra staten til længe ventet cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er nyt håb, efter et flertal i Folketinget givet 3,7 millioner kroner i tilskud til cykelsti, som byrådet netop har udsat.

Husby: Der er nu uventet hjælp til de syv kilometer cykelsti mellem Fjand og Husby, som byrådet ellers lige har udsat til 2020 - til stor frustration for borgere i området.

I dag har et flertal uden om regeringen nemlig fordelt 108 millioner kroner fra en restpulje til cykelstier - og herunder 3,7 millioner kroner til cykelstien mellem Fjand og Husby.

- Det er da glædeligt. Nu må vi så håbe, at byrådet fremskynder cykelstien og finder resten af pengene, siger Morten Påkjær, der er formand for Husby Sogneforening og områdets landsbysamarbejde.

Staten betaler 40 procent af udgiften på 9,4 millioner kroner, som byrådet har afsat, mens kommunen nu kan nøjes med 60 procent.

- Det må være god købmandslogik, at kommunen finder pengene, så den ikke mister statstilskuddet, siger Morten Påkjær, som nu for alvor tror på, at cykelstien, der har været 30 år undervejs, ikke udsættes igen.

Folketingsmedlem Annette Lind (S) er også glad for pengene til Fjand-cykelstien.

- Det er supergodt, for så kommer der en samlet cykelsti fra Ulfborg over Husby og Fjand til Thorsminde. Det er et kæmpestort turistland med mange cyklister, og det er et knudepunkt, siger Annette Lind, som selv kommer i området.

- Jeg har selv cyklet mange gange på Klitvejen, og det er en farlig vej med mange gående og cyklende, siger hun.

For Klaus Flæng (S), formand for Teknisk Udvalg, er pengene en god nyhed.

- Det er da rigtigt spændende og positivt. Det kan måske åbne op for, at vi kan komme tidligere i gang med cykelstien, siger Klaus Flæng.

- Nu må vi se, om vi kan finde ekstra penge til cykelstien i 2019, siger Flæng, som håber, at det måske hjælper cykelstien til Mogenstrup.

Skal på pengejagt

Karsten Filsø (SF) er med i det flertal, som udsatte to cykelstier til 2020, men han havde på forhånd en anelse om, at der kunne være statspenge til cykelstien.

- Jeg vidste godt, at de drøftede det i Folketinget, men det er da dejligt, siger Karsten Filsø, der har talt med Karsten Hønge, som er SF's transportordfører.

Nu forventer Filsø, at sagen vil blive drøftet blandt partierne og i Økonomiudvalget.

- Vi må se på en løsning, så vi ikke risikerer at miste statspengene. Og herunder, om vi kan rykke cykelstien frem til 2019, siger Filsø.

Også Svend Ørgaard, gruppeformand for Socialdemokratiet, er glad for nyheden, selv om kommunen selv skal betale 60 procent.

- Det er bestemt en positiv nyhed, og så tænker jeg, at vi må se på igen, om vi kan gøre noget og rykke den frem. Men det er en positiv udfordring, siger Ørgaard.

På Husby Efterskole er forstander Jesper Wedel særdeles glad, hvis det betyder, at cykelstien nu endelig bliver til noget.

- Det vil betyde, at vi med lettet hjerte og uden at være bekymret kan lade vore elever cykle til Brugsen og hallen i Sdr. Nissum, siger Jesper Wedel.

- Som beboer bliver det også dejligt trygt at kunne cykle med mine børn i en anhænger langs Klitvejen. I dag er det alt for farligt.

- Så det er da dejligt, hvis staten nu hjælper kommunen med at vise rettidig omhu, siger forstanderen.

Millioner fra staten til længe ventet cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce