Lod bilafbrænder gå i december

Bilbrand ved Skautrupvej i Tvis. Foto: Morten Stricker.

Lod bilafbrænder gå i december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I december havde politiet fat i blandt andet den mand, der nu er sigtet for flere tyverier af biler og afbrændinger af dem.

Holstebro: Den 30-årig mand, som er sigtet og har erkendt at stå bag flere biltyverier og mindst fire afbrændinger af stjålne biler, var allerede i politiets varetægt den 12. december.

Her blev han sammen med to andre mænd anholdt og sigtet for at stå bag et tyveri hos Mr. i Nørreport Centret, hvor de stjal tøj til en samlet værdi af 298.000 kroner.

De tre mænd blev efter en hidsig biljagt anholdt på Viborgvej, hvor politiet fandt det stjålne tøj i bilen og anholdt de tre mænd.

Dengang valgte anklagemyndigheden ikke at forsøge at få varetægtsfængslet de tre mænd - herunder den 30-årige mand, der nu er sigtet for flere indbrud, ulovlig våbenbesiddelse og tyveri af seks biler, hvoraf de fire er brændt af.

Da den 30-årige onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør, fortalte han, hvordan det var ham, der havde planlagt tøjkuppet i december:

- Jeg havde planlagt det godt. Men åbenbart ikke godt nok.

Hos lokalpolitiet henviser man til anklagemyndigheden i forhold til en forklaring på, hvorfor man ikke allerede den 12. december forsøgte at fremstille de tre mænd i grundlovsforhør med henblik på en varetægtsfængsling.

Hos anklagemyndigheden forklarer visitator for arrestantteamet, Iben Bøttker, at forholdet fra Mr. i Nørreportcentret dengang blev karakteriseret som et indbrud.

- Og da gerningsmændene ikke var kendt for ligeartet kriminalitet, samt at der lå en tilståelse, så var betingelserne for en varetægtsfængsling ikke opfyldt, fortæller hun.

I retten onsdag erkendte den 30-årige blankt tyverierne af bilerne, afbrændingerne og flere indbrud.

Lod bilafbrænder gå i december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce