Lav ledighed kræver uddannelse og samarbejde

Stadig flere kommer i job - og især i Holstebro og i Vestjylland, som er det område, som har landets laveste ledighed. Arkivfoto.

Lav ledighed kræver uddannelse og samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft betyder, at arbejdsmarkedsråd nu vil diskutere, hvilke områder der har særligt behov for at opkvalificere ledige.

HOLSTEBRO: Med 3,2 procent arbejdsløse har Vestjylland landets laveste ledighed.

Det betyder flere flaskehalse, hvor arbejdsgivere forgæves søger efter kvalificeret arbejdskraft, og det får nu det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) til at råbe vagt i gevær.

- Der er især mangel på arbejdskraft på indenfor hotel og restaurant, byggeri og anlæg, mens der i industrien især mangler svejsere og elektriker. Men generelt mangler der kvalificeret arbejdskraft inden for næsten alle områder, siger John Hermansen, næstformand for RAR Vestjylland.

Arbejdsmarkedsrådet vil på et møde 16. januar diskutere, på hvilke områder problemet er størst, og godt 700.000 kroner skal anvendes til opkvalificering.

- Pengene kan betale for kurser på én til tre uger, som kan føre til et job indenfor de særligt ramte områder. Oveni kan kommunerne selv tilbyde ledige kurser på andre områder, siger John Hermansen.

Rådet vil også diskutere, hvordan kommunerne kan hjælpe hinanden med både at få ledige i job og skaffe virksomhederne arbejdskraft.

- Det er vigtigt, at jobcentrene ikke kun holder sig inden for kommunegrænsen, men også kigger efter jobåbninger i nabokommunerne, siger John Hermansen.

- Det er kommunerne blevet bedre til, men vi forsøger at formidle den gode praksis på tværs af kommunerne. Også når det gælder jobcentrenes opsøgende virksomhedsbesøg, søger vi at formidle, hvor det fungerer godt.

Målet er både at sikre, at flere ledige kommer i beskæftigelse, og at virksomhederne fortsat kan øge antallet af kvalificerede medarbejdere.

Arbejdsrådet mener også, at kommunerne skal have et vågent øje på bosætning.

- Tilflyttere er med til at sikre, at virksomhederne kan få arbejdskraft nok, siger John Hermansen.

Det seneste år er beskæftigelsen steget med 1278 personer, så der nu er 128.052 i job i de seks vestjyske kommuner.

I Holstebro Kommune er der blevet 473 flere beskæftigede det seneste år, og det svarer til en stigning på 2,1 procent til nu 22.763 personer i job.

Lav ledighed
Med en ledighed på 3,2 procent har Vestjylland den laveste ledighed i hele landet. På andenpladsen kommer Sønderjylland, mens ledigheden er højst på Fyn og Bornholm med 4,8 og 5 procent. Det fremgår af en ny opgørelse over ledigheden i Danmark fra november. "Vestjylland" er kommunerne i det tidligere Ringkøbing Amt, og ledigheden er lavest i Ringkøbing-Skjern med 2,3 procent, mens Holstebro er nummer to med 2,9 procent.Ledigheden er faldet i to ud af tre A-kasser. Ledigheden er lavest med 0,8 procent i elfaget, 1,2 procent blandt lærere og to procent blandt metalarbejdere. Den er højest blandt magistre med 4,7 procent.

Kilde: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Vestjylland.

Lav ledighed kræver uddannelse og samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce