Laksepremieren blev på det jævne

Sidste års laksepremiere var helt forrygende. Peter Wadmann fra Thisted fangede en laks på 15,8 kilo, men der blev fanget cirka 80 andre laks. I år blev premieren mere på det jævne. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Laksepremieren blev på det jævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev fanget 23 af de store laks på den første fiskedag i den nye sæson. Den største var på 103 centimeter og 11,06 kilo.

Holstebro: Den dag som alle lystfiskere havde set frem til - premieren på laksefiskeriet - endte i Storå lidt bedre end frygtet.

Koldt vejr og et elendigt testfiskeri havde banket forventninger i bund hos mange forventningsfulde fiskere, men det endte alligevel med, at der kom 24 laks med hjem - heraf var de 23 over 75 centimeter og dermed i den store kvote.

- Det vil jeg kalde på det jævne. Det var bedre end frygtet, men der er stadig et stykke op til den premiere, vi oplevede sidste år, siger John Balleby, der er medlem af bestyrelsen i Holstebro og Omegns Fiskeriforening (HOF).

- Sidste år oplevede vi en forrygende god premiere med godt vejr de første to dage og cirka 80 laks, der blev taget med hjem. Det har de fleste sikkert i frisk erindring og havde forventet noget lignende. Men jeg tror, det er meget sundt for alle at opleve en normal laksepremiere, hvor man skal være tålmodig, dygtig og heldig for at have en chance for at få en laks på krogen, siger han.

Den største premierelaks i Storå blev fanget af Daniel Brodersen fra HOF, der fangede en laks på 103 centimeter og 11,06 kilo.

En del af de laks, der blev fanget og genudsat, var såkaldte nedfaldslaks - fisk, der har været oppe og gyde, og er på vej tilbage til havet.

- Også i Skjern Å fangede de rigtig mange nedfaldslaks, og det bestyrker troen på, at det er det lidt kolde vejr, der har forskudt opgangen og nedgangen en lille smule, siger John Balleby.

- Premieren har gjort mig fortrøstningsfuld. Der er en del laks, og jeg tror på, at der kommer flere, når det bliver lidt varmere, siger han.

Gennemsnitslængden af de 23 laks, der blev taget med hjem, var 92,1 centimeter, mens gennemsnitsvægten var 7,5 kilo.

Der blev også fanget ti laks, der blev genudsat igen.

I Storå og sideløbene nedenfor Vandkraftsøen må der i denne sæson fanges og hjemtages 475 laks. De 220 af laksene skal være over 75 centimeter, mens 250 af laksene skal være mellem 40 og 75 centimeter.

Sæsonen slutter 15. oktober - eller når kvoten er opbrugt.

Laksepremieren blev på det jævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce