Kun naturligt at være med

Foto: Johan Gadegaard

Kun naturligt at være med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med udsigt til mangel på arbejdskraft vil TMK gerne give elever indblik i erhvervsjob, så flere i fremtiden vælger en erhvervsuddannelse.

Der er mindre end en kilometer mellem Tvis Skole og TMK Køkken, Bad og Garderobe, som netop har haft besøg af 9. klasser fra Tvis Skole som et led i skolens erhvervsprofil.

Men selv om virksomheden bruger ekstra kræfter og afsætter medarbejdernes tid til at give de unge et indblik i arbejdet i alt fra produktionen til salgsafdelingen, så er det ifølge HR-chef hos TMK, Kirsten Borg, givet godt ud. For virksomheden er det naturligt, at de byder sig til, når der skal løftes en opgave i lokalsamfundet.

»Tvis er et lille lokalområde, som er kendetegnet ved, at mange brænder for området og har et godt netværk. Derfor er det også oplagt at vi løfter vores del af ansvaret,« siger Kirsten Borg.

Åbne øjne

Hun opfatter derfor projektet som »win-win« for alle parter. Det er første år konceptet kører, men på sigt, vil samtlige elever på Tvis Skole have været på besøg hos TMK, og det kan også hjælpe virksomheden i fremtiden.

»Det her er et langsigtet projekt, og jeg ser det som ren win-win. Der er udsigt til, at vi kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden, og måske kan dette være med til, at vi kommer til at mangle knapt så mange. Og så vil vi hellere ansætte en, som oprindeligt kommer fra Tvis end en fra Herning,« siger hun.

Projektet skal dels gerne hjælpe de unge med at blive afklaret i forhold til uddannelsesvalg, men håbet er også, at det kan få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

»Vi vil gerne bidrage med at åbne de unges øje for, at der er en anden vej end gymnasiet. Mange tror, at man bliver placeret ved en maskine, og så skal man stå der resten af livet. Men der er mange muligheder for nye udfordringer og nye veje med en erhvervsuddannelse. For eksempel er vores produktionschef oprindeligt uddannet maskinsnedker, og sådan har vi mange eksempler på medarbejdere, som er startet ét sted, men nu sidder i andre stillinger. Der vil vi gerne være med til at åbne elevernes øjne for, hvor mange muligheder, der er med en erhvervsuddannelse,« siger Kirsten Borg.

Kun naturligt at være med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce