Kritik: Kommunen dræber egne planter ved boligområde

Når der bliver dannet en grundejerforening i området, kan beboerne se frem til selv at skulle vedligeholde de 4,5 meter høje hække. - Det bliver en væsentlig forringelse af vores ejendomsværdi, siger Allan Dichmann. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Kritik: Kommunen dræber egne planter ved boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen dræber bøgeplanter og thujaer i beboelsesområde ved Halgård, som de selv har plantet. Det er spild af borgernes penge, mener nogle af beboerne.

Halgård: Ejendommen på Frugthaverne 15 er omkranset af striber af bøgeplanter - gule eller ingen blade på. Her er ingen tegn på liv. Man kunne mistænke den lange tørkeperiode, som Danmark har været igennem, for at være skyldneren i de døde planter - men det er langt fra sandheden, mener beboere.

- Prøv at se her, siger Allan Dichmann, der bor på ejendommen, mens han griber fat i toppen på en af de mange døde bøgeplanter. Uden det mindste besvær knækker han et knastørt stykke af toppen af den.

Det er Holstebro Kommune, der igennem en entreprenør for et år siden plantede bøgeplanter samt thujaer rundt om ejendomme på Frugthaverne. Meningen er ifølge lokalplanen, at de skal blive til fireogenhalv meter høje hække, der omkranser nabolaget. Lotte Dichmann fortæller, at hun ved en tælling kom frem til, at der ud af de godt omkring 130 bøgeplanter på ægteparrets matrikel kun var liv i 26 af dem.

Det er også Holstebro Kommune, der har stået for vedligeholdelsen af planterne, men den vedligeholdelse har i stedet for en forlængelse af planternes liv ført til deres død. Ægteparret Dichmann har boet i området i ni år og har med egne øjne set, hvordan kommunen mangelfuldt har varetaget opgaven.

- Godt en måned efter, at de var plantet, kom anlægsgartneren forbi med en havefræser og kørte rundt ved planterne. Det rev rødderne over på mange af dem, fortæller Allan Dichmann.

Allan Dichmann informerede hurtigt kommunen, der mødte op på stedet med en løftet pegefinger til anlægsgartneren. En måned efter gentog episoden sig. Efterfølgende blev der stille. Helt stille. Planterne passede sig selv i mange måneder og ukrudtet voksede sig højt, inden kommunens gartner vendte tilbage til stedet - denne gang bevæbnet med buskrydder og hakke.

- De planter, der ikke allerede var døde, døde der. De er hakket op stort set fra roden, fortæller Allan Dichmann.

- Jeg er rystet i min grundvold over, at man bare lader det ske. Hvad koster det her ikke i skattekroner? Det er penge lige ud af vinduet
Allan Dichmann, beboer på Frugthaverne
Det er ikke kun bøgeplanterne i området, der trænger til nyt liv. Også thujaerne, der står blandt andre ejendomme i området, står visne hen. Foto: Christian Heegaard Kongsøre
Det er ikke kun bøgeplanterne i området, der trænger til nyt liv. Også thujaerne, der står blandt andre ejendomme i området, står visne hen. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Penge ud af vinduet

Ægteparret har allerede inden planterne blev sat i jorden været i dialog med kommunen om lokalplanen, og de var nogle af de beboere i området, der protesterede mod de høje hække, da de mente, at de dækkede for udsigten. Igennem hele forløbet føler de ikke, at de er blevet hørt.

- Kommunen har siddet os overhørig. Vi forstår ikke, at der ikke er nogen, der tager ansvar for det her, siger Allan Dichmann.

- Jeg er rystet i min grundvold over, at man bare lader det ske. Hvad koster det her ikke i skattekroner, siger han.

Hos Holstebro Kommune er man opmærksom på problemet, men årsagen er tørken, mener afdelingschef for Information og Service, Poul Munk-Poulsen.

- Tørken er umuligt at forudsige. Vi er opmærksomme på, at der er nogle planter, der hænger med bladene. Om de er gået ud, det er en vurderingssag, men arbejdet er ikke afleveret endnu, siger han.

Kommunen vil i løbet af efteråret tage ud og undersøge planterne, for at se, hvor mange, der skal skiftes. Samtidigt skal de vurdere, om vedligeholdelsen af planterne er blevet gjort ordentligt.

- Så skal vi diskutere, om de døde planter er noget, entreprenøren hæfter for, eller om vi gør, siger han.

Barken i bunden af flere af planterne er blevet flænset i løbet  af kommunens vedligeholdelser. Privatfoto
Barken i bunden af flere af planterne er blevet flænset i løbet af kommunens vedligeholdelser. Privatfoto

Kritik: Kommunen dræber egne planter ved boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce