Kommune vil føre sag om fem hektar ingenmandsland

Det er matriklen inden for de blå linjer, omkring Felsted havn og nord for Felstedvej, som i dag er ingenmandsland uden en registreret ejer. Nu vil kommunen føre en retssag for at blive ejer. Illustration: Holstebro Kommune

Kommune vil føre sag om fem hektar ingenmandsland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro Kommune skal ud i retssag for at kunne dokumentere, at den ejer fem hektar ingenmandsland ved Felsted Havn. Det er nødvendigt for at give tilladelse til shelters.

Nissum Fjord: Det sker ikke hver dag, at en kommune fører en sag for at blive ejer af et stykke jord. Ikke desto mindre er Holstebro Kommune på vej til at anlægge en retssag for at få dokumentation for, at den ejer et areal ved Felsted Havn.

Oven i købet et areal med udsigt over fjorden mod øst og mod nord. Det er dog hverken for at tjene penge - eller for at udstykke området, at kommunen ønsker skøde på arealet. Det er der nemlig ikke mulighed for.

Faktisk er det i forbindelse med en ansøgning om etablering af shelters ved Felsted Havn, at det har vist sig, at der ikke er nogen, som har skøde på arealet.

Det er Nissum Fjord Netværket, som arbejder for at fremme turismen omkring fjorden, som ønsker at opsætte shelters til overnatning ved havnen, som ligger meget fredeligt ved fjorden øst for Sdr. Nissum og sommerhusområdet Nørhede.

Men kommune kan ikke give en sådan tilladelse, når der ikke er registreret en formel ejer.

Kommunen har hidtil administreret området, som om den har ejet det, så det er altså kommet som en overraskelse, at det reelt er ingenmandsland. Pudsigt nok ligger en række små fiskehuse omkring Felsted Havn i dette ingenmandsland.

Kommunens teknikere anbefaler en retssag, fordi det er den eneste formelle måde at fastslå ejerskabet. Det har politikerne i natur- og miljøudvalget sagt ja til, men det skal også godkendes af byrådet, før sagen kan rejses.

Ifølge kommunens miljøchef Torben Mølgaard bliver det dog ikke en formel retssag med en dommer. I stedet skal kommunen hyre en advokat, som skriver til retten - og derefter bliver det offentliggjort i Statstidende, at kommunen gør formel krav på arealet. Hvis ingen gør indsigelse, får kommunen derefter skødet på området.

Felsted Havn ligger ved det sted, hvor fjorden snævrer ind ved overgangen fra Felsted Kog, hvor Storåen udmunder i syd, til den nordlige del af Nissum Fjord, som munder ud i Vesterhavet ved Thorsminde. 

Det er her omkring Felsted Havn, at kommunen vil have fastslået, at den ejer fem hektar jord. De små fiskerhuse omkring havnen ligger i dag i
Det er her omkring Felsted Havn, at kommunen vil have fastslået, at den ejer fem hektar jord. De små fiskerhuse omkring havnen ligger i dag i "ingenmandsland". Arkivfoto

Kommune vil føre sag om fem hektar ingenmandsland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce