Købte nedlagt plejehjem ubeset: Nu skal der skabes liv

Det gamle plejehjem på hjørnet af Herredsgade og Torstedvej har stået tomt i 12 år. Nu vil ny fynsk ejer have liv i bygningen - og spørger lokalområdet om ideer. Arkivfoto: Morten Stricker

Købte nedlagt plejehjem ubeset: Nu skal der skabes liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynsk firma har købt Røde Kors Plejehjemmet, der har stået tomt i 12 år, og nu vil firmaet i dialog med lokalområdet om mulighederne, som både kan være olle-kolle, lejeboliger eller nye byggegrunde.

ULFBORG: Med små afbrydelser har det tidligere Røde Kors Plejehjem stået som en stor tom bygning, når man kører ind i Ulfborg fra syd. Men nu ser det ud til, at der sker noget.

Det fynske firma Miljø-Bo, som opkøber og udlejer ejendomme, har nemlig overtaget bygningen, hvor der blandt andet er 34 værelser med toilet og bad.

I seks år har den været ejet af John Lauridsen, som også ejer Staby Fliser, men for to år siden satte han stedet til salg. En ny lokalplan betyder, at området kan bruges til institution, boliger eller som kursus- eller sportscenter.

De nye ejere har skrevet til både politikere og den lokale borgerforening for at få en dialog med folk med lokal kendskab om mulighederne og behovet i området.

Selv nævner firmaet senior bofællesskab, udlejningsboliger, nedrivning og udstykning til parcel- eller dobbelthuse. Eller måske bliver det en slags hotel for håndværkere ved storbyggerier.

Henry Madsen, der er formand for erhvervsudvalget under Ulfborg Borgerforening, er glad for udsigten til, at der sker noget.

- Det ville være dejligt, hvis der sker noget på hjørnet. Selv om området bliver holdt pænt, så er det altid lidt træls med tomme huse ved indkørslen til en by, siger Henry Madsen.

Borgerforeningen skal diskutere sagen på det næste møde.

- Umiddelbart er der måske mest behov for lave boliger til seniorer. Men det vigtigste er, at der sker noget, siger Henry Madsen, der ejer Ulfborg Radio og TV.

Byrådsmedlem Lene Dybdal (S), der bor i Ulfborg, ser også fremt til, at der sker noget på den 5000 kvadratmeter store grund.

- Jeg har hørt flere, som har efterlyst en form for olle-kolle i Ulfborg, hvor ældre kan have hver deres bolig og nogle fælles arealer, hvor de måske kan spise sammen. Men det kunne også være lejeboliger, hvor unge og ældre kan bo sammen, siger Lene Dybdal.

- Jeg synes, det er rigtig fint, at den nye ejer inddrager byen, tilføjer hun.

- Jeg har hørt flere, som har efterlyst en form for olle-kolle i Ulfborg, hvor ældre kan have hver deres bolig og nogle fælles arealer, hvor de måske kan spise sammen. 
Lene Dybdal, byrådsmedlem (S).

Ejendom købt ubeset

Det er Nils Pedersen, der ejer Miljø-Bo i Tommerup på Fyn, som har købt det gamle plejehjem.

- Vi har især nyere ejendomme i København og Aarhus, men vi fik en henvendelse fra området, og så er vi ikke bange for at købe en ejendom, som vi kan se nogle muligheder i, siger Niels Pedersen, som købte plejehjemmet ubeset for 14 dage siden.

- Vi har ikke lagt os fast på, hvad den skal bruges til. Vi holder et åbent hus i starten af det nye år, hvor folk kan komme med ideer.

- Mange andre steder har vi succes med at lave seniorfællesskaber for borgere mellem 50 og 70 år. Det er en del af drømmen om nye fællesskaber, men mulighederne står helt åbne, siger Niels Pedersen.

Det 20 år gamle firma har ejendomme for op mod en milliard kroner og har et årligt overskud på godt 30 millioner kroner. Firmaet har også for nylig købt et tidligere lærerseminarium på en tre hektar stor grund midt i Odense, fortæller ejeren.

Købte nedlagt plejehjem ubeset: Nu skal der skabes liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce