Kameraer skal overvåge ulven

Der er sat omkring tyve vildtkameraer op langs Jørgen Blazejewiczs fold ved Stråsø plantage. Foto: Jan Briks

Kameraer skal overvåge ulven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal vildtkameraer afsløre, hvordan ulvene får adgang til de ulvesikrede fårefolde.

Stråsø plantage: Fåreavler Jørgen Blazejewicz har igennem det seneste år forsøgt at ulvesikre sine indhegninger med hjælp fra Naturstyrelsen. Men trods de nye "ulvesikre" hegn har fåreavleren alligevel oplevet, at lam er sporløst forsvundet. 

- Jeg tror efterhånden, det er ved at være oppe på 50 får og lam, der er forsvundet, efter at ulvehegnet kom op, siger Jørgen Blazejewicz, der dog ikke har dokumentation for, at det er ulven, der har stået bag alle hændelserne. 

Derfor besluttede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i starten af ugen at sætte omkring 20 vildtkameraer op omkring fåreavlerens indhegninger. De skal kaste lys over, hvordan hegnene virker og forhåbentligt give forklaring på, hvordan husdyrene har kunnet forsvinde. 

- Ulveangrebene skaber stor bekymring hos fåreavlere og landmænd. Vi er nødt til at reagere, når der forsvinder får og lam fra de ulvesikrede hegn. Derfor vil vi nu i en periode aktivt overvåge et område for at få belyst, hvad der sker omkring hegnet. Forhåbentlig kan det give os svar på, om det er en ulv, der står bag de forsvundne husdyr, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse. 

Samler 78 får

Fåreavleren har 18 folde ialt, men det er ikke dem alle, der er ulvesikret. Men for at komme til bunds i sagen har han nikket ja til at samle 78 husdyr i en lille fold med ulvesikret hegn. 

- Det er den mindste fold, der er, og derfor er den valgt til forsøget, siger han. 

Kameraerne bliver siddende, indtil området er afgræsset. Herefter bliver fårene flyttet til nye og større arealer.

Miljø- og fødevareministeren besluttede i foråret 2017 at etablere en tilskudsordning, hvor husdyrholdere i afgrænset område syd for Holstebro kan få tilskud til at ulvesikre hegn.

- Ulven er beskyttet af EU-regulering, og regeringen er inden for disse rammer klar til at hjælpe med blandt andet tilskud til at ulvesikre hegn. Men jeg vil også gerne se på, om der er behov for flere tiltag, særligt efter at der er konstateret ulveunger. Det har jeg bedt Vildtforvaltningsrådet om at se nærmere på, siger Esben Lunde Larsen.  

Kameraer skal overvåge ulven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce