Jeppe og Linda rykker ind i Bomhuset

Jeppe stiller ikke op til kommunalvalget i november 2017. Han stiller op til Holstebro Festuges alternative valg i juni 2017. »Bomhuset er perfekt, fordi det symboliserer gennemsigtigheden i min politik - der er jo vinduer hele vejen rundt, så man kan ikke gemme sig og lave noget i smug,« siger skuespilleren Guiseppe Bonifati, der spiller Jeppe. Her er han sammen med sin kæreste og førstedame Linda. Foto: Johan Gadegaard
Foto: Johan Gadegaard

Jeppe og Linda rykker ind i Bomhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»En god løsning« siger kulturchefen om aftale med skuespiller, der spiller borgmesterkandidat og nu skal sørge for, at Bomhuset er åben for gæster.

»Hvor er denrigtigeborgmester?« råbte den italienske skuespiller Guiseppe Bonifati, da Maren i søndags blev fejret i anledning af sine 50 år i Holstebro.

Guiseppe Bonifati spiller borgmesterkandidaten Jeppe, og da den rigtige borgmester, H. C. Østerby, rakte en hånd i vejret, fik Jeppe endelig mulighed for at møde H.C., der fik en masse lyserøde roser foræret.

Lyserød er Kunstpartiets farve, og Jeppe understreger, at det ikke har noget af gøre med, at han er en lille smule socialdemokratisk. Han beskæftiger sig slet ikke med at være til højre eller til venstre for midten i dansk politik.

Nu har Jeppe og hans førstedame Linda, spillet af Guiseppe Bonifatis ungarske kæreste Linda Sugataghy, fået sig et hjem. Sådan da. For de skal ikke bo der, men de skal lave events og »tage imod«.

Det sker fra byens ældste hus, Bomhuset.

En god løsning

»Vi har i længere tid kigget efter et hus, der var velegnet til Kunstpartiets formål, og da de selv foreslog Bomhuset, syntes vi, det var en rigtig god idé. Der er mulighed for aktiviteter i mindre omfang indendøre og især på pladsen undenfor. Det vil give opmærksomhed til Bomhuset, og det fortjener det,« siger chef for Kunst og Kultur, Lisbet Gormsen, Holstebro Kommune.

Aftalen mellem Holstebro Kommune og Jeppe & Linda blev underskrevet i mandags, og parret fik samtidig overrakt nøglen til huset. Der er dog først officiel indvielse/reception i midten af april.

»Det er en fantastisk aftale for os,« siger en glad Guiseppe Bonifati og fortsætter:

»Det er en bekræftelse af, at Holstebro Kommune byder os velkommen. Men i det hele taget er danskerne utroligt åbne overfor »anderledeshed«. Linda og jegerjo anderledes, og vi ville aldrig nogensinde få et tilsvarende hus i mit hjemland. Man ville ikke overlade et hus med sådan en historie til to fremmede«.

For Lisbet Gormsen betyder det, at det lille »problem« med Bomhuset bliver løst tilfredsstillende. For et par år siden gik Bomhusets kustode nemlig på pension, og siden har huset ikke haft faste åbningstider, men vises frem af frivillige, hvis man ringer til Turistkontoret og aftaler tid.

Når flaget er hejst

»Tidligere vidste man, at når flaget var hejst udenfor, så kunne man komme ind og se huset og den udstilling af kleinkunst, som kunstneren Paul M. Cederdorff står bag. Nu genindfører vi det princip. Når Guiseppe og Linda er der, hejser de flaget, og så tager de godt imod gæster,« forklarer Lisbet Gormsen.

»Det er et smukt sted, og her er så meget trafik - både cykler og biler - at vi kan lave en masse aktiviteter og få opmærksomhed,« mener Guiseppe Bonifati.

Der er ikke fastsat en dato for receptionen nednu, men den kommer til at omfatte hejsning af Dannebrog samt Kunstpartiets lyserøde flag med en rød tomat samt afspilning af »Jeppes Hymne«, skrevet af komponist Frans Winther, Odin Teatret.

Jeppe og Linda rykker ind i Bomhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce