I strid med aftale: Vil skære på lægedækning

- Jeg har det nu sådan, at man risikerer at skabe stor utilfredshed og bekymring med en lille ændring, der ikke har det store økonomiske potentiale, siger Susanne Buch Nielsen, der kalder sig selv skeptisk i forhold til forslaget. Arkivfoto.

I strid med aftale: Vil skære på lægedækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Midtjylland er klar til at skære på lægebemandingen på akutmodtagelsen i Holstebro.

Holstebro: Hvis politikerne i Region Midtjyllands Hospitaludvalg på mandag godkender et forslag om at skære to timer af tiden med lægedækning på akutmodtagelsen i Holstebro, bringer den sig også i konflikt med den aftale, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik tilbage i 2010, for at sikre sig at der ikke blev skåret i de akutte funktioner.

I aftalen hedder det:

"De nuværende akutfunktioner på Holstebro Sygehus opretholdes, indtil det nye akuthospital i Gødstrup er etableret, med mindre opgaverne overgår til det fuldt udbyggede sundheds- og akuthus."

Medlem af Hospitalsudvalget, Susanne Buch Nielsen (SF), kender udmærket aftalen:

- Man kan selvfølgelig sige, at vi ikke skærer i funktionerne, og dermed stadig holder os inden for aftalen. Sådan er det med aftaler. Men jeg har det nu sådan, at man risikerer at skabe stor utilfredshed og bekymring med en lille ændring, der ikke har det store økonomiske potentiale, siger Susanne Buch Nielsen, der kalder sig selv skeptisk i forhold til forslaget.

Sygeplejersker tager over

Ifølge regionens beregninger vil man kunne spare 500.000 kroner om året ved at droppe lægerne i tidsrummet mellem klokken 08 og 10 om formiddagen, så akutmodtagelsen i Holstebro kun er lægebemandet i perioden mellem klokken 10 og 22.

I stedet for læger skal sygeplejersker overtage funktionerne i de to formiddagstimer. Men ifølge regionen vil det kun være ganske få patienter, der bliver ramt.

"Ud af de 1,2 patienter om dagen i tidsrummet er det udelukkende 0,7 ortopædkirurgiske patienter i gennemsnit, der kan have behov for at blive visiteret til Herning," skriver regionen i sin sagsfremstilling.

Hospitalets vurderer samtidig, at en del af 0,7 ortopædkirurgiske patienter ikke reelt vil have behov for at blive visiteret til Herning.

"Disse patienter kommer ofte tæt på kl. 10.00 med en småskade, der kan vente, indtil akutlægen er til stede. I disse tilfælde vil behandlersygeplejersken, med et delegeret ansvar, opstarte røntgen og smertebehandling, hvormed patienten får opstartet relevant behandling i Holstebro," hedder det i sagsfremstillingen.

I strid med aftale: Vil skære på lægedækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce