Hvis folk bare sidder og kigger ned i kaffekoppen, kan vi lige så godt lukke foreningen

Landmændene håber, at der bliver debat på generalforsamlingen for Holstebro-Struer Landboforening, når der skal diskuteres fusion. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Hvis folk bare sidder og kigger ned i kaffekoppen, kan vi lige så godt lukke foreningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For anden gang på fem år skal deltagerne i Holstebro-Struer Landboforening tage stilling til en fusion. Medlemmerne håber på en lang debat.

Holstebro: I mange foreninger kan generalforsamlingerne være en tam affære, hvor det gælder om at holde sig vågen under formandens beretning, godkende regnskabet og genvælge bestyrelsesmedlemmer for at komme til den efterfølgende spisning eller kaffe.

Sådan håber en del medlemmer ikke det bliver onsdag aften, hvor Holstebro-Struer Landboforening holder generalforsamling.

For anden gang på fem år er et af emnerne nemlig om foreningen skal fusionere med Herning-Ikast Landboforening.

Af de landmænd, som Dagbladet har talt med, tror de fleste at fusionen bliver vedtaget. Men noget der er næsten vigtigere er debatten, påpeger flere.

- Det er en meget vigtig beslutning, og derfor håber jeg på, at vi får en debat, hvor fordele og ulemper bliver vendt og vejet. Hvis folk bare sidder og kigger ned i kaffekoppen, så kan vi lige så godt lukke foreningen, for så er der da intet liv tilbage, siger Per Sognstrup, der flere gange har siddet i bestyrelsen, men lige nu står udenfor og kalder sig selv "positivt betænkelig".

- Jeg kan se nogle fordele i det, men jeg er også betænkelig ved, at nærheden i foreningen forsvinder. En af fordelene ved at have en lokal forening er, at have tæt kontakt til medlemmerne, kommunerne og borgmestrene, og der kan jeg være betænkelig om en formand fra eksempelvis Kibæk eller Studsgård vil have lige så stor kontakt til medlemmerne og borgmesteren i Struer, siger Per Sognstrup.

For fem år siden nåede forslaget om en fusion aldrig at komme til afstemning, da bestyrelsen i Holstebro-Struer Landboforening valgte at trække forslaget inden afstemning blandt medlemmerne.

- Dengang var man ikke forberedt på det, og havde nok svært ved at se, at man ikke havde en lokal forening. Nu er folk forberedt og, og derfor forventer mange nok en debat hvor alle nuancer bliver diskuteret, der ønsker at være anonym.

Med en fusion bliver en samlet foreningen landets fjerdestørste med 1184 medlemmer, hvoraf de 405 kommer fra Holstebro-Struer og 779 fra Herning-Ikast.

Hvis folk bare sidder og kigger ned i kaffekoppen, kan vi lige så godt lukke foreningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce