Hver femte i byerne drømmer om et liv på landet

24-årige Kristian Andersen har sammen med kæresten Simone Sandholm købt et sted med vandløb, skov, mose og masser af natur. Et sted hvor man kan nyde livet og ikke skal tage så meget hensyn til naboer tæt på. Foto: Morten Pedersen

Hver femte i byerne drømmer om et liv på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er igen flere, der har fået øje for kvaliteten i at bo landet med natur, god plads og socialt fællesskab. Det unge par, Kristian Andersen og Simone Sandholm, har realiseret drømmen.

Nordvestjylland: Mens befolkningen i en årrække er vandret fra land til by, så er der 20 procent af befolkningen i byerne, som ønsker at bo på landet.

Det viser en ny rapport om "levedygtige landsbyer."

Det er især naturen og de trygge omgivelser samt billigere boliger, som trækker, når folk flytter på landet. Men også at bo i et lokalsamfund med stærke sociale relationer, er en del af drømmen om et liv på landet.

For flere og flere bliver det ikke længere kun ved drømmen. Ejendomsmæglere konstaterer, at der igen er større efterspørgsel efter huse på landet, og 24-årige Kristian Andersen og 25-årige Simone Sandholm har realiseret drømmen og købt en ejendom sydvest for Bækmarksbro.

Her svømmer bævere i bækken, som flyder forbi huset, frøer kvækker i søen, og rådyr og krondyr spadserer forbi på marken.

- Det er næsten som terapi, siger Simone Sandholm.

- Jeg vil bo et sted med plads, og hvor man ikke kan tage hensyn til andre. Vi har natur, og her et dejligt sted at slappe af, siger Kristian Andersen, der foreløbig har travlt med at renovere huset, når han har fri fra jobbet.

Morten Paakjær tog for ni år siden skridtet med familien og flyttede på landet ved Husby. Og han har ikke fortrudt, selv om han har langt til arbejde:

- Det er dejligt at bo et sted med god plads, og hvor man har et større socialt fællesskab. Oveni give lavere huspriser en større økonomisk frihed, siger Morten Paakjær.

Hver femte i byerne drømmer om et liv på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce