Har Storåen et plastproblem? Det vil kommunen tjekke

Holstebro Kommune bruger 25.000 kroner til at samle plastaffald i Storåen. Det skal dokumentere, om åen har et plast-problem. Her er plastik forvandlet til "kunst" i Thorsminde. Foto: Jens Kirk

Har Storåen et plastproblem? Det vil kommunen tjekke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro Kommune vil hjælpe med at teste udstyr til opsamling af affald i vandløb - og samtidig får kommunen målt, hvor meget plast, der strømmer med Storåens vand.

HOLSTEBRO: Kommunen vil bruge 25.000 kroner på at undersøge, hvor meget plastaffald der strømmer igennem Storåen.

Det sker efter en henvendelse fra virksomheden "Dansk Materiale Netværk", som ønsker at teste og lave forsøg med udstyr, som er udviklet til opsamling af plast i vandløb.

- Vi ved ikke, hvor meget plast der strømmer gennem Storåen. Det synes vi kunne være interessant at undersøge, siger Karsten Filsø (SF), formand for natur og miljøudvalget.

Udstyret skal sættes op tværs over Storåen omkring renseanlægget - altså vest for byens centrum.

- Der er måske ikke umiddelbart så meget plast. Men det sker nok, at at plastbæger flyder i Storåen, som folk har tabt i løbet af en aften i midtbyen. Og lystfiskere finder også plast, når de færdes langs åen, siger Karsten Filsø.

- Vi ved også, at der er plastaffald i Nissum Fjord, men vi ved ikke hvor meget, der kommer fra Storåen. Til gengæld ved vi, at der kommer store mængder plast ud i havet fra nogle af de store centraleuropæiske floder, siger formanden.

Holstebro Kommune er medlem af Kimo - Kommunernes internationale Miljøsamarbejde - og det er de danske medlems-kommuner, som har fået tilbud om at være med i forsøget.

Selv om firmaet ikke skal have betaling for testen, så skal kommunen betale for tømning af indsamleren, og derefter skal affaldet sorteres for at få viden om hvilke typer affald, der er i åen.

Det vurderer kommunen vil koste 25.000 kroner - medregnet 875 kroner per ton i affaldsafgift for fem tons affald.

Har Storåen et plastproblem? Det vil kommunen tjekke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce