H.C. Østerbys første opgave bliver at sikre Tour de France

- Når man ser på vores lands størrelse, så har vi formået at skaffe nogle virkelig store begivenheder til landet, siger H.C. Østerby. Foto: Morten Stricker.

H.C. Østerbys første opgave bliver at sikre Tour de France

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

H.C. Østerby (S) bliver ny bestyrelsesformand for Sport Event Denmark med virkning per 1. januar 2019.

Holstebro: Det bliver nu borgmester H.C. Østerbys opgave at være med til at sikre, at Danmark kan få starten i verdens største cykelløb, Tour de France.

Afgørelsen på, om Danmark kan få fingrene i en af verdens absolut største sportsbegivenheder bliver formentlig truffet i foråret 2019, og til den tid hedder formanden for Sport event Danmark H.C. Østerby, der til nytår afløser Hernings borgmester Lars Krarup (V):

- Statsministeren har også kastet en stor indsats ind i at skaffe cykelløbet til Danmark, og det vil være meget stort, hvis det kan lade sig gøre, siger Østerby.

Sport Event Danmark har til formål at hjælpe til med at skaffe store sportsbegivenheder til Danmark. Organisationen har blandt andet været med til at skaffe VM i ishockey til Danmark i år, VM i håndbold til januar og VM i badminton for hold i 2020 og det individuelle VM i badminton 2023.

- Når man ser på vores lands størrelse, så har vi formået at skaffe nogle virkelig store begivenheder til landet. Samtidig er det også en god forretning. Det så vi til VM i ishockey, hvor der blev omsat for 967 millioner kroner, siger Østerby.

Når det regner på Herning

Østerby glæder sig til det nye job og fortsætte det arbejde, som hans forgænger, Lars Krarup, har stået i spidsen for, men som han er nødt til at fratræde på grund af vedtægterne.

En del af de store arrangementer har foregået i Herning. Skal du nu til at skaffe arrangementer til Herning?

- Det håber jeg da. Herning har nogle faciliteter, som man ikke har mange steder, og opgaven er at sikre nogle store og attraktive sportsbegivenheder til Danmark. Og man skal huske på, at når det regner på Herning, så drypper det jo også på Holstebro, siger Østerby.

Kulturministeren har ved samme lejlighed, som hun har udpeget Østerby til ny bestyrelsesformand, også udpeget Benedikte Kiær (C), borgmester i Helsingør Kommune, som medlem af bestyrelsen.

Jobbet som bestyrelsesformand aflønnes med 173.000 kroner.

H.C. Østerbys første opgave bliver at sikre Tour de France

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce