Grænsestrid: Vindmøller kan være i kollision med motorvejsbro

Vejdirektoratet vil have undersøgt, om det får negetiv indflydelse på brugen af den store faunabro over motorvejen ved Tvis, når Holstebro og Herning kommuner vil tillade både vindmøller og stort solcelleanlæg tæt på broen. Arkivfoto

Grænsestrid: Vindmøller kan være i kollision med motorvejsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planerne om både solceller og vindmøller kan give problemer ved faunabro, som skulle give kronhjorte og rådyr en passage over motorvejen.

Tvis: Flere miljøhensyn kan være i konflikt nær motorvejen ved kommunegrænsen mellem Holstebro og Herning. Her er der brugt adskillige millioner på at bygge en 50 meter bred faunabro, som især skal give især kron- og rådyr en sikker vej over motorvejen.

Samtidig er der planer om et 32 hektar stort solcelleanlæg samt syv vindmøller omkring kommunegrænsen, og som de to kommuner skal godkende

Og det bekymrer Vejdirektoratet, som har bedt de to kommuner undersøge og få belyst, "om vindmøllerne får en negativ indflydelse for faunabroens funktionalitet" - og ud fra det tage stilling til vindmøllernes og solcellernes placering.

Det overrasker Karsten Filsø (SF), der er formand for Holstebros natur- og miljøudvalg.

- Det er nyt for mig, for jeg har ikke før hørt, at vindmøller kan skræmme hjorte, så de ikke tør færdes. Men det siger sig selv, at vi ikke skal ødelægge værdien af en faunapassage, siger Karsten Filsø.

Solcellerne skal efter planen dække et areal på 32 hektar, og det er hele anlæggets placering, som Vejdirektoratet forventer undersøgt i en VVM-proces.

Vejdirektoratet gør også opmærksom på, at faunabroen var gennem en længere proces, før udformningen og placeringen blev godkendt af Naturstyrelsen.

- Vi skal ikke ødelægge faunapassagen, for så har staten jo smidt penge ud af vinduet. Nu skal vi drøfte sagen og have placeringen vurderet. Jeg håber fortsat, at energianlægget kan lade sige gøre, siger Karsten Filsø.

Ekstra lange vinger

Der skal laves et nyt kommuneplantillæg, fordi vindmøllerne er flyttet i forholdt til den oprindelige placering. Desuden ønsker firmaet Windteam længere vinger på op til 60 meter, for at øge elproduktionen og få en bedre økonomi i projektet.

Og dermed større chance for at få projektet godkendt, da nye energiprojekter med den laveste elpris har førsteret.

Så lange vinger giver dårligere visuel harmoni mellem rotordiameter og højde på mølletårn, end der normalt tillades, men det har politikerne accepteret med en henvisning til placeringen ved motorvejen.

Grænsestrid: Vindmøller kan være i kollision med motorvejsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce