Fuck, hvor er jeg da ligeglad med, at vi har fået nedsat afgiften på biler

- Jeg har nok ændret holdninger i nogle sager, og partiet har også ændret sig. Vi er bare vokset fra hinanden, siger Ayhan Al-Kole, der ikke længere vil forny sit medlemskab. Arkivfoto

Fuck, hvor er jeg da ligeglad med, at vi har fået nedsat afgiften på biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ayhan Al Kole er på vej ud af Liberal Alliance. - Både jeg og partiet har bevæget os væk fra hinanden, siger Al Kole, der dog stadig vil være politisk aktiv.

Holstebro: Han betragter sig stadig som liberal.

Både på det økonomiske og på det værdipolitiske område.

Og han kan ikke på stående fod pege på et parti, der rummer hans holdninger bedre end Liberal Alliance.

Alligevel er Ayhan Al Kole nu på vej ud af partiet, bekræfter han.

- Lige nu er jeg "ikke aktivt" medlem. Og jeg fornyer næppe mit medlemskab, siger Al Kole, der var spidskandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget, opstillet til regionsrådet og er folketingskandidat i Nordjylland.

Selv kalder han den kommende skilsmisse for ganske udramatisk.

- Jeg har nok ændret holdninger i nogle sager, og partiet har også ændret sig. Vi er bare vokset fra hinanden, siger Ayhan Al Kole.

Konkret mener Al Kole, at partiet har givet afkald på rigtig mange liberale mærkesager for at få gennemført ganske lidt konkret politik.

- Hvor er jeg da ligeglad med, at vi har fået nedsat afgifterne på biler lidt. Det, vi har givet køb på, var mere værd i min verden. For mig er liberalisme ikke bare økonomi. Det er også en værdipolitisk tankegang. Det er ytringsfrihed. Retten til at gå klædt som selv ønsker. Alle de ting, mener jeg, vi skal værne om, siger Ayhan Al Kole.

Men det er også alle de ting, der er under politisk pres i disse år:

- Se på statsministerens nytårstale. Det var 11 minutter om problemer med indvandring. Ja, der er problemer med indvandring og indvandrere. Jeg er selv indvandrerkritisk. Men der er altså også andre problemer i det her land, som har brug for fokus, siger Al Kole.

Ayhan Al Kole
Navn: Ayhan Al Kole Alder: 28 år Bosat i: Holstebro Civilstand: Gift med Aheen Arbejde: Er læge på Holstebro Sygehus

Tidligere spidskandidat for Liberal Alliance til kommunalvalget og opstillet til regionsrådsvalget. Er Folketingskandidat i Nordjylland.

Det enkelte individ

Spørger man Ayhan Al Kole, har Dansk Folkeparti dygtigt formået at sætte dagsordenen i Dansk Politik, og at indvandrere og asylansøgere er blevet det altdominerende emne, som stort set alle partier navigerer efter:

- Selvfølgelig er det et problem, når folk vokser op i miljøer præget af social kontrol. Men der er også masse af børn og unge, der vokser op med forældre, der har et alkoholmisbrug, som vi ikke får talt om. Der er en fedmeepidemi, og der er mange andre problemer, som folk også bærer med sig i generationer, som koster samfundet mange penge. Her kunne man eksempelvis lave megen fornuftig liberal værdipolitik.

Ayhan Al Kole erkender, at Liberal Alliance er meget langt fra at have flertal i Folketinget, og derfor er nødt til at gå på kompromis for at få politik gennemført:

- Jeg er bare nået til den konklusion, at jeg ikke kan stå inde for alle de ting, der bliver lavet, som indskrænker det enkelte individs frihedsrettigheder. Det tager jeg konsekvensen af.

Har fået henvendelser

Farvelet til Liberal Alliance betyder dog ikke et farvel til politik, lover Ayhan Al kole:

- Det er jo ikke min interesse for politik, der er forsvundet. Og politik kan man beskæftige sig med på mange måder. Det giver mig til gengæld nogle muligheder for at deltage i debatten mere frit og uden at skulle forsvare partiets politik på alle områder.

Er det et farvel til partipolitik for evigt?

- Det er ikke sikkert. Jeg har da allerede fået en henvendelse fra et andet parti. Men jeg har ikke planer om at melde mig ind i et andet parti.

Fuck, hvor er jeg da ligeglad med, at vi har fået nedsat afgiften på biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce