Først nedlagde man 25 landbetjente og flere lokalstationer: Nu skal politiet igen satse på lokal tryghed

- Vi arbejder med, at man eksempelvis også skal kunne bestille en politibetjent. Det kender man fra trafikpolitiet, hvis man oplever problemer med fart på visse områder. Nu skal man også kunne få en betjent ud og tale om tryghed, indbrud og alt muligt andet, siger politidirektør Jens Kaasgaard. Arkivfoto.

Først nedlagde man 25 landbetjente og flere lokalstationer: Nu skal politiet igen satse på lokal tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er elementer i regeringens nye plan "Nærhed og tryghed", der minder om en tilbagevenden til gamle dyder, erkender politidirektør. Men det er anderledes.

Holstebro: Tryghed er en underlig størrelse.

Vi ved alle, hvad ordet betyder.

Men det betyder ikke nødvendigvis det samme for alle.

- For en pensionist kan det være meget utryghedsskabende, hvis der er unge, som ræser rundt på knallerter i det område, hvor de bor og færdes. For de unge vil det måske være mere utryghedsskabende ikke at vide, hvordan deres billeder bliver delt på sociale medier, siger politidirektør Jens Kaasgaard.

Noget vil kunne håndteres med et mere synligt politi

- Andet skal vi finde andre løsninger på, siger politidirektøren.

Efter en årrække centralisering og et hårdt træk på landets betjente, der blandt andet har deltaget i terrorsikring og grænsekontrol, er der ifølge regeringen brug for, at borgerne igen oplever et mere tilstedeværende og lokalorienteret politi, der kan være med til at højne trygheden.

Derfor skal yderligere 150 betjente arbejde med det lokale politiarbejde, lyder det blandt andet i justitsminister Søren Papes 14-punktsplan "Nærhed og tryghed", der blev præsenteret mandag.

Regeringens politi-udspil
Udspillet indeholder i alt 14 initiativer fordelt på to områder: Øget synlighed og bedre service til borgerne.Otte initiativer skal gøre det lokale politi mere synligt:

Styrkelse af det lokale politiarbejdeFlere mobile politistationerTryghedsopfølgningBestil en betjentMålrettet tryghedspatruljeringStyrket fokus på responstiderMere service og betjening i politiuddannelsenEvaluering af erfaringerne med kredsråd

Seks initiativer skal sikre bedre service fra politiet til borgerneBorgerrådgivereBedre hjælp til ofreBedre service på 112 og 114Bedre online service og tilgængelighedFokus på korrekt registrering af borgernes henvendelserLøbende og systematisk opfølgning på klage

Kilde: Justitsministeriet

Alligevel anderledes

Politidirektør hos Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard er glad for pakken, der betyder, at han kan se frem til at få tilført mellem ti og 13 nye betjente, der skal sikre, ambitionerne om et nært politi også kan blive til virkelighed.

Genopfinder man med planen ikke bare de nærbetjente, som I selv har afskaffet gennem de sidste mange år?

- Der er elementer i pakken, der kan minde om det. Men det er alligevel anderledes. Vi skal ikke til at ansætte nærbetjente, som vi kendte det fra tidligere, der boede i lokalområderne, siger politidirektøren.

Midt- og Vestjyllands Politi har siden 2007 nedlagt 25 stillinger som landbetjente og lukket flere lokalstationer - herunder den i Struer.

- Men vi får mulighed for at dedikere betjente til det nære lokalarbejde på en anden måde, der passer bedre til den tid, vi lever i nu.

Hvad kan det være?

- Nogle af tingene er vi allerede i gang. Herunder har vi en mobil politistation, som vi kommer rundt med, og som vi gerne vil komme endnu mere rundt med.

- Vi arbejder med, at man eksempelvis også skal kunne bestille en politibetjent. Det kender man fra trafikpolitiet, hvis man oplever problemer med fart på visse områder. Nu skal man også kunne få en betjent ud og tale om tryghed, indbrud og alt muligt andet, siger Kaasgaard, der også peger på, at den politiske pakke giver mulighed for at opprioritere det forebyggende arbejde:

- Vi har hidtil måttet prioritere ret kraftigt, idet vi har måttet afgive op til 100 betjente til andre opgaver.

Udspillet betyder, at Midt- og Vestjyllands Politi vil oprette en ny afdeling, der netop har fokus på forebyggelse.

- Vi får tilført ekstra ressourcer, som gør, at vi kan danne et fagligt miljø. Hvis vi gør det rigtigt, så kan det hindre, at fødekæden udvides, og at vi får færre kriminelle, siger politidirektøren.

Først nedlagde man 25 landbetjente og flere lokalstationer: Nu skal politiet igen satse på lokal tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce