Flere unge får mulighed for at tage en studentereksamen over fire år

Dansk Talentakademi og Holstebro Gymnasium og HF har fået tilladelse fra Undervisningsministeriet til at tilbyde kommende gymnasieelever, der går på DTA, en stx-uddannelse på fire år og en hf-uddannelse på tre år. Foto: Morten Stricker

Flere unge får mulighed for at tage en studentereksamen over fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt samarbejde mellem Dansk Talentakademi og Holstebro Gymnasium og HF giver eleverne mere tid til fordybelse.

Holstebro: Indtil nu har det kun været Holstebros Team Danmark-elever, som har haft mulighed for at få et ekstra år til at tage deres studentereksamen.

Men det ændres der på fra næste skoleår, hvor også elever på Dansk Talentakademi (DTA) vil få samme tilbud om at strække den treårige stx-uddannelse ud på fire år og den toårige hf-uddannelse over tre år.

Leder af DTA, Søren Taaning, oplever stor interesse både for at gå på akademiet og bo på det nyopførte campus og ikke mindst i forhold til de udenbys elever, hvor det nye tilbud vil være et stærkt kort, forudser han:

- For de unge, der kommer langvejsfra, er det en stor beslutning at skulle flytte helt til Holstebro, og her betyder det noget, at ungdomsuddannelsen er tænkt sammen med talentudviklingen. Det betyder også noget for forældrene, for det er hele familien, der tager sådan en beslutning, siger Søren Taaning.

Afhængig af talent og træningsmængde

Også gymnasiet forventer sig meget af samarbejdet, men rektor Peter Damgaard Lunde forventer ikke, at det er alle DTA-elever, der vælger den fireårige uddannelse. For Team Danmark-eleverne er det under halvdelen.

- Det er ikke oplagt for alle gymnasieelever at forlænge. Det afhænger helt af hvilket talent, der er tale om, af den ugentlige træningsfrekvens og antallet af længerevarende arrangementer i udlandet. Der er stor forskel på, om man er bueskytte, håndboldspiller, danser eller forfatter, siger Peter Damgaard Lunde.

Gymnasieeleverne, der er fire år om at få studenterhuen, vil ikke blive tilknyttet den samme stamklasse gennem hele forløbet.

- På én gang vil de få et bredere socialt netværk, idet basen vil være lidt mere flydende, og man vil indgå i flere forskellige sammenhænge, men samtidig har disse elever typisk en meget stærk base i talenttilbuddet, så det er sjældent, at eleverne oplever det som træls, er Peter Damgaard Lundes erfaring.

Holstebro Gymnasium og HF og Dansk Talentakademi er gensidigt en del af hinandens fødekæder, idet de fleste elever på talentakademiet er i gang med at tage en stx- eller en hf-uddannelse på gymnasiet. Underviserne på de to institutioner har allerede i indeværende skoleår udvidet samarbejdet.

Flere unge får mulighed for at tage en studentereksamen over fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce