Fejl har kostet kommunen 38 millioner

Den gruppe kommuner, der nu overvejer at anlægge en sag, har vores største sympati. Vi har bare valgt at sige, at vi er meget aktive i en anden kamp, der handler om at ændre systemet fremadrettet. Vi kan ikke være med alle steder, siger borgmester H.C. Østerby. Arkivfoto.

Fejl har kostet kommunen 38 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangelfuld statistik om udlændinges uddannelsesniveau har kostet Holstebro Kommune 38 millioner kroner siden 2015. - Vi kæmper andre sager, siger borgmester.

Holsterbo: Mens en stor gruppe kommune overvejer at sagsøge staten for manglende udlignings-millioner, så holder Holstebro sig i ro.

Foreløbigt.

- Vi har i økonomiudvalget drøftet, om vi skulle gå med i et eventuelt sagsanlæg, men vi har valgt ikke at gøre det, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Fra 2015 og frem til 2018 er kommunen ellers gået glip af 38 millioner kroner på grund af mangelfuld statistik om udlændinges uddannelsesniveau.

Begrundelsen er blandt andet, at udsigten til at vinde en sag mod staten vurderes som ganske lille:

- Samtidig er vi meget aktive i gruppen Det Skæve Danmark, hvor vi sammen med en række andre kommuner arbejder aktivt på at få udligningssystemet lavet mere retfærdigt, siger H.C. Østerby.

At deltage i et søgsmål ville vel sende et signal om, at I tog sagen meget alvorligt, og at de 38 millioner kroner trods alt betyder noget?

- Den gruppe kommuner, der nu overvejer at anlægge en sag, har vores største sympati. Vi har bare valgt at sige, at vi er meget aktive i en anden kamp, der handler om at ændre systemet fremadrettet. Vi kan ikke være med alle steder, siger Østerby.

Lille håb

Den 38 millioner kroner dyre fejl er skyldes, at Danmarks Statistik siden 2006 ikke har registreret udlændings uddannelsesbaggrund. Alle udlændinge er derfor blevet placeret under kriteriet "25-49-årige uden erhvervsuddannelse."

Det har betydet at mange kommuner - primært i hovedstadsområdet - har fået flere millioner for meget i udligningsordningen på baggrund af en social belastning, de ikke har haft. De samme kommuner har samtidig fået uberettiget tilskud til "antallet af børn i familier med lav uddannelse" - penge, som blandt andet Holstebro Kommune mener, burde være tilfaldet dem.

- Kommer der en retssag, og bliver den vundet, så kan jeg ikke forestille mig andet, end at vi også får vores manglende penge retur, siger Østerby.

Fejl har kostet kommunen 38 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce