Få hotelpladser: - Jeg ser uudnyttet potentiale

Holstebro Kommune har 351 sengepladser til rådighed til turister og erhversdrivende. Det er det næstlaveste antal i regionen. Arkivfoto, Scanpix

Få hotelpladser: - Jeg ser uudnyttet potentiale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro har næstfærrest hotelpladser i regionen. Og det er en skam, for i sengepladserne ligger der uudnyttet potentiale, mener direktør for Kultur og Erhverv

Holstebro: Det er ikke kun restauratør Michael Lehm, der savner sengepladser til turister og erhvervsfolk.

Det gør man også hos Holstebro Kommune.

- Jeg tænker, at hvis man gerne vil være koncert- og konferenceby, så kunne der være behov for flere pladser. Vi har jo blandt andet nogle gode konferencefaciliteter, store virksomheder og Musikteatret, fortæller Mette Højborg, direktør for Kultur og Erhverv i Holstebro Kommune.

Og tallene taler deres eget sprog. Holstebro er den kommune i region Midtjylland, der har det andetlaveste antal sengepladser på hotellerne - 351 senge står til rådighed. Det viser en opgørelse fra VisitDenmark.

Til sammenligning har Ringkøbing-Skjern 551 hotelpladser - altså 200 flere hotelpladser i en kommune, hvor der bor omkring tusind færre mennesker.

Hotelpladser i Region Midtjylland
Det er kun hoteller, der har over 40 sengepladser, der tælles med. Der skal være minimum 3 hoteller i kommunen, der opfylder kravet på 40 pladser, for at blive talt med.

Holstebro

4 hoteller med 351 sengepladser.

Belægningsprocent 42,4.

Viborg

6 hoteller med 626 sengepladser.

Belægningsprocent 37,3.

Skive

3 hoteller med 365 sengepladser.

Belægningsprocent 33,1.

Herning (dec. 2016)

13 hoteller med 1889 sengepladser.

Belægningsprocent 29,6.

Ringkøbing-Skjern

6 hoteller med 551 sengepladser.

Belægningsprocent 38,4.

Hedensted

4 hoteller med 414 sengepladser.

Belægningsprocent 41,3.

Horsens

7 hoteller med 1.043 sengepladser.

Belægningsprocent 42,9.

Randers

4 hoteller med 525 sengepladser.

Belægningsprocent 33,1.

Aarhus

23 hoteller med 5.352 sengepladser.

Belægningsprocent 50,3.

Ikast-Brande (dec. 2016)

3 hoteller med 266 sengepladser.

Belægningsprocent 24,3.

Kilde: VisitDenmark

Uudnyttet potentiale

Omvendt glæder det Mette Højborg at høre, at belægningsprocenten i kommunen er så høj, som den er. Her ligger Holstebro omvendt på andenpladsen i regionen, hvilket Mette Højborg ser muligheder i.

- Vi har i særdeleshed brug for de pladser, vi har. Når jeg ser de her tal, så tænker jeg, at her er der uudnyttet potentiale, siger direktøren.

Ifølge Mette Højborg kan det høje procenttal nemlig bruges til at trække flere investorer til kommunen, der kan være med til at afhjælpe manglen på sengepladserne.

- Vi kan afhjælpe det her ved at fortælle om det potentiale, vi har her i kommunen. Vi kan hjælpe med at underbygge belægningsprocenten med de data, vi har om besøgende i Holstebro, og så gå spadestikket dybere i forhold til vores kommune. Vi kan være attraktive for potentielle investorer, siger direktøren og påpeger, at der de sidste år er sket en vækst indenfor antallet af overnatninger i byen.

Der er i alt 14.445 sengepladser tilgængelige i Region Midtjylland. Heriblandt ligger Horsens, Aarhus og Viborg blandt de kommuner, der tilbyder de fleste pladser.

Få hotelpladser: - Jeg ser uudnyttet potentiale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce