En million kroner fra Realdania til Slagteriet

Underværker, Realdanias ildsjælekampagne, har besluttet at støtte Kulturdivisionen og det gamle slagteri med en million kroner. Pressefoto

En million kroner fra Realdania til Slagteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gamle svineslagteri har fået det blå stempel af Realdania, der nu støtter projektet med en million kroner.

Holstebro: - Det er et fantastisk skulderklap af Realdania. Det er vigtigt at få dem med på vognen, for deres støtte sender et signal om, at der er noget ved den her bygning, der kræver opmærksomhed, siger en glad Morten Kromann, som er en af de oprindelige initiativtagere til Kulturdivisionen, der i dag sørger for aktivitet på det gamle slagteri i Holstebro.

Tirsdag i sidste uge blev han ringet op af Realdania og fik at vide, at den ansøgning, som Kulturdivisionen, Holstebro Kommunes planafdeling og Bo Frost Architects sammen har skrevet, udløser en million gode danske kroner.

- Hvad jeg tænkte? Jamen, at det var på tide, at nogen fik øje på os, ler Morten Kromann og tilføjer så:

- Det er så vigtigt, at Realdania går forrest her. Så håber vi, at kommunen, lokale fonde og andre også vil bakke op.

Det er Realdanias kampagne Underværker, der står bag pengene, som rækker et godt stykke med hensyn til at opfylde nogle drømme og visioner.

Pengene er øremærket til toiletter, et køkken samt en prototype på et opvarmet værkstedsrum - en varmezone. Det vil sige, at et område i vores lokaler bliver skilt med nogle vægge, og det gør, at vi vil kunne bruge stedet hele året. Det er jo iskoldt om vinteren.
Morten Kromann, Kulturdivisionen.

Kom bare på studietur

Med pengene fra Realdania vil ildsjælene bag Kulturdivisionen skabe bedre faciliteter for kunst og kulturproduktion.

- Pengene er øremærket til toiletter, et køkken samt en prototype på et opvarmet værkstedsrum - en varmezone. Det vil sige, at et område i vores lokaler bliver skilt med nogle vægge, og det gør, at vi vil kunne bruge stedet hele året. Der er jo iskoldt om vinteren, forklarer Morten Kromann.

- Hvad ville I gøre, hvis I havde endnu flere penge?

- Så ville vores varmezone kunne blive endnu større. Vi har en drøm om at gøre Slagteriet til et eksempel på, at det kan lade sig gøre at smelte kulturproduktion sammen med erhvervsliv, så det går op i en højere enhed og får brandingværdi for byen, forklarer Morten Kromann.

Det er en vision, som Realdania kan lide.

- Projektet i Holstebro er et rigtig godt eksempel på den passion og energi, som frivillige ildsjæle lægger for dagen - for fællesskabets bedste, mener Christian Andersen, projektchef i Realdania.

Da Morten Kromann fik den gode nyhed, ringede han straks til arkitekterne og til Holstebro Kommunes Planafdeling.

- De syntes, det var helt fantastisk. Nu mangler vi bare, at politikerne også synes det. Jeg har personligt en drøm om, at politikerne tager på studietur til Slagteriet i stedet for til Berlin - og ser, hvor meget liv, kunst og kultur, der udfolder sig, siger han.

Umiddelbart er der ikke en ekstra pose penge at hente i kommunen.

- Det er en fantastisk nyhed at Realdania Underværker har besluttet at støtte projektet på Slagteriet - og det glæder vi os meget over, siger Mette Højborg, direktør for Kultur og Erhverv, Holstebro Kommune og fortsætter:

- Der er ikke afsat nye midler til ombygning af Slagteriet her i 2018, men der er igangsat et større arbejde med at skabe et beslutningsgrundlag for for Slagteriets fremtid, hvad angår bygninger og indhold, herunder også fremtidig finansiering. Vi regner med, at beslutningsgrundlaget ligger færdigt til efteråret.

En million kroner fra Realdania til Slagteriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce