Direktør: Hver gang vi investerer i mursten, går der penge fra uddannelserne

- Vi forventer at få flere studerende. Blandt andet vil vi gerne have flere studerende på lærerområdet, fordi der er mangel på arbejdskraft, siger Kirsten Bundgaard, der er direktør for Campus Holstebro. Arkivfoto.

Direktør: Hver gang vi investerer i mursten, går der penge fra uddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester H.C. Østerby advarer mod at forringe vilkårene for Holstebros studerende, men campusdirektøren påpeger, at de ændrede undervisningstider netop er et forsøg på at passe på uddannelserne lokalt.

Holstebro: For ældre studerende med børn er det ikke helt uproblematisk, at direktionen for Via University College har besluttet, at de fremover kan få undervisning helt frem til klokken 18. Langt de fleste studerende har indtil nu været vant til at gå hjem ved 15-16-tiden.

Et alternativ til at ændre skemaet for de studerende havde været at udvide de fysiske rammer, men det er ikke på tale nu.

- Hver eneste gang, vi investerer i mursten, går pengene fra uddannelse. Så grundliggende har vi den holdning, at vi altid forsøger at optimere anvendelsen af de bygningsmæssige ressourcer, før vi gør andet. Så det er en måde, hvorpå vi passer på vores uddannelse. Samtidig vurderer vi, om vi kan gøre noget andet, og hvor lang tid det holder, siger Kirsten Bundgaard, der er direktør for Campus Holstebro, og som sidder med i direktionen.

Men er der noget som helst, der tyder på, at det pludselig skulle gå den anden vej, så der kommer en nedgang i optaget?

- Det er svært at forudsige, for vi har dimensioneringer på alle vores uddannelser, så vi kan ikke bare tage ind. Blandt andet har vi fået færre på ingeniøruddannelsen i Horsens. Vi er heller ikke herre over, hvad de studerende vælger. Men vi forventer at få flere studerende. Blandt andet vil vi gerne have flere studerende på lærerområdet, fordi der er mangel på arbejdskraft. Vi vil også gerne have flere ingeniørstuderende. Men når optaget går op, og der samtidig står tomme lokaler fra klokken 15, så er vi nødt til at kigge på det, før vi sætter penge i mursten.

Hvor længe kan I køre uden at udvide?

- Vi vurderer løbende, og det har vi en drøftelse omkring nu, siger campusdirektøren i Holstebro, Kirsten Bundgaard.

Succes forpligter

Borgmester H. C. Østerby (S) er glad for VIA's succes med at få flere elever og gøre Holstebro til en populær studieby.

- Men succes forpligter også, understreger borgmesteren.

- Det momentum, som vi har lige nu, skal jo helst udnyttes til at fortsætte udviklingen, siger han.

Østerby vil ikke blande sig i, hvordan VIA planlægger sin undervisning - men har de behov for at udvide og få mere plads, så er kommunen åben:

- Men vi vil naturligvis drøfte det med VIA, når vi holder vores fællesmøder, siger Østerby.

Direktør: Hver gang vi investerer i mursten, går der penge fra uddannelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce