Det er først rigtig jul, når to naboer går i krig

Anton Emanuelpillai elsker julen, og juleaften besøger 26 familiemedlemmer og venner ham og hans familie i hjemmet på Struervej. Foto: Johan Gadegaard

Det er først rigtig jul, når to naboer går i krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For enden af Struervej kæmper naboer om at have mest julepynt på huset. Der kommer lys på mit hus, så længe jeg lever, siger den ene. Jeg tror kun, at der vil komme mere til, siger den anden.

Holstebro: Det ville være let at starte midt i et lyshav på toppen af Struervej, hvor et par naboer har indhyllet deres huse i så meget udsmykning og julelys, at Holstebro alene derfor må kunne ses fra rummet.

Men vi begynder på Sri Lanka og hos den dengang 10-årige Anton Emanuelpillai.

- Jeg har altid elsket julen, fastslår han.

- Da jeg var lille, havde vi ikke så mange penge, men hvis min far gav mig lidt, så købte jeg et stearinlys og hejste det op i en flagstang, så det kunne ses.

Siden er der sket en hel del. Anton Emanuelpillai er 42 år, flyttet til Danmark, har familie og arbejder på jernstøberiet Vald. Birn.

Og nå ja, så nøjes han ikke længere med et lys. Prøv i stedet med 6500 LED-pærer og udsmykning, der næsten pakker hans hus på Struervej 137 ind i julepynt.

- Der er også noget indvendigt, siger han med et smil.

Der er også noget lige ovre på den anden side af gaden. Her bor 27-årige Jeanette Stie Keller og 29-årige Bjarne Dahl i nummer 119. Spørg dem om omfanget af deres juleudsmykning, og du må sætte et par minutter af til opremsningen.

- Vi synes, at det så hyggeligt ud ovre hos Anton, og vi begyndte med nogle billige kæder i 2013, og siden har det bare taget til, siger Bjarne Dahl.

- Jeg har mødt flere, der siger, at julen først rigtig begynder, når lysene tændes her og hos Anton, siger Jeanette Stie Keller.

På Struervej i Holstebro konkurrerer to naboer på juleudsmykningen. Jeanette Stie Keller og Bjarne Dahl lover at optrappe
På Struervej i Holstebro konkurrerer to naboer på juleudsmykningen. Jeanette Stie Keller og Bjarne Dahl lover at optrappe "krigen" i fremtiden, allerede næste år er der nyt på vej til taget og stakittet eller husvæggen. Foto: Johan Gadegaard

Julelys i øjnene

De er gode naboer, så alt sker i en god ånd, siger begge parter om "juledysten". Antons søn holder til stor fornøjelse øje med, hvor langt naboen er med sine lys, og da stormen sidste år truede, tilbød Bjarne at hjælpe Anton med at sikre udsmykningen.

Den eneste misundelse består i, at Antons grund er større og derfor kan indeholde mere. Det standser dog ikke Jeanette og Bjarne.

- Jeg tror kun, at der vil komme mere pynt til i fremtiden, siger Bjarne Dahl.

Hans kæreste har allerede planer om, at en flagstangskæde skal op på taget næste år.

- Og så har du bestilt noget, siger hun til Bjarne, som hiver telefonen frem. Her vises snart et billede af en fuld galvaniseret plade på flere meter med juleudsmykning. 

Pladen får han hjælp til at lave, og så kommer den op næste år.

- Hjemme hos mig har vi altid julehygget helt vildt, men det var nu kun indvendigt, siger han om sin passion.

- Jeg husker, at min far tog mig rundt i bil. Så fik jeg noget slik, mens vi så julelysene alle steder, siger Jeanette Stie Keller med julelys i øjnene.

Begge huse nyder de mange positive kommentarer, de får, og det bemærkes også, at der bliver taget billeder, og biler sagtner farten. Negative kommentarer er der ingen af.

Dahl/Keller-parret kan sætte deres pynt op på lidt over en dag, mens Anton Emanuelpillai Keller bruger en weekend og lidt til.

- Jeg blev nødt til at spørge efter en fridag for at få resten af julelyset op, men min chef og kolleger har været så søde og rare at spørge til pynten, og da de spurgte, om jeg så var færdig, måtte jeg erkende, at det var jeg ikke. Så fik jeg endnu en fridag, ler han og tilføjer så alvorligt:

- Så længe jeg lever, så kommer der lys på mit hus, for jeg elsker jul.

Det er først rigtig jul, når to naboer går i krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce