Holstebro Kommune er ved at omdanne området ved de nedlagte fiskedamme ved Tvis Mølle til et "Naturlaboratorium". Det er en gruppe frivillige, der udvikler, planter og passer området, der kommer til at består af flere typer haver, som alle interesserede kan besøge. Foto: Johan Gadegaard

Det bliver også din have, så hvad med at give en hånd?

En lille gruppe frivillige arbejder på at etablere 3200 kvadratmeter besøgshave for kommunens voksne og børn ved Tvis Mølle. Men de frivillige kunne godt bruge flere hænder, så nu inviterer de til åbent hus den 22. september.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Tvis Mølle Have og åbent hus
3200 kvadratmeter, afgrænset af Tvis Å på den ene side og Tvis Møllevej på den anden. Kommer til at omfatte sansehave, kvadrathave (med lægeurter, farveplanter, krydderurter, salatblomster og snapseurter), frugttræer og buske, humlehave, bistader, skolehaver og en krible-krable-sø.Med både handicapvenlige stier og mere stejle stier for vandrings-glade (haverne er en del af en vandringsrute). Der er opstillet bord og bænke, toilethus, opholdshus med borde og bænke (til dårligt vejr) samt shelters.

Etableret for 150.000 kroner, som man har skaffet via LAG-midler og Haveselskabet.

Holstebro Kommune står for planering og tungt anlægsarbejde, mens et hold af frivillige, foreningen Tvis Mølle Have, tager sig af resten.

Åbent hus den 22. september fra klokken 10 til 14. Man kan høre om planerne for haven - og melde sig som frivillig.

Hvis man ikke kan komme på selve dagen, kan man melde sig som frivillig hos formanden på mail: bjarnefran@gmail.com
Annonce
Annonce